Foto: TonyBet Futbola virlīga

Eiropas klubu futbolā šobrīd viens no izaicinājumiem esot radīt veselīgu vidi arī mazajiem klubiem, kuru starpā ietilpst arī Latvijas komandas, vizītē Rīgā norādīja Spānijas futbola čempionāta jeb "La Liga" prezidents Havjers Tevass.

Tevass piedalījās diskusijā ar Latvijas futbola pārstāvjiem, bet tās noslēgumā biedrība "Futbola Virslīga" noslēdza sadarbības līgumu ar "La Liga" uz vēl trīs gadiem jeb līdz 2027. gadam. Tevass stāstīja, ka savā karjerā vadījis futbola klubus Spānijā gan pēc spēka ceturtajā, gan otrajā līgā, kā arī viņš sadarbojies ar vairākiem dažāda līmeņa klubiem "La Liga".

"Šo gadu laikā esmu izpratis dažādu līmeņu klubu iespējas un vajadzības. Futbols ir vairāk nekā Čempionu līga, Eirokausi, Anglijas premjerlīga vai Spānijas "La Liga". Futbols ir liela ekosistēma ar saviem izaicinājumiem. Kad sabiedrība runā par futbolu, tie galvenokārt to dara par lielajiem, atpazīstamākajiem klubiem, bet, lai šie klubi veiksmīgi dzīvotu, ir arī nepieciešami mazie klubi. Šobrīd Eiropas futbolā ir daudz izaicinājumi, piemēram, izveidotais Superkauss, kas starp citu ir radies Spānijā. Šo ideju radījis "Real Madrid" kluba prezidents, bet šī līga ir bīstama Eiropas futbola darbībai un attīstībai, jo ir radīta atsevišķu valstu ietekmīgākajiem klubiem. Viens no izaicinājumiem ir radīt veselīgu vidi arī Eiropas mazajiem klubiem. Svarīgi, lai Eiropā ne tikai turpinās, bet pieaug atbalsts arī mazāko valstu klubiem un to iespējām startēt Eiropas kausos."

Diskusijas otrajā daļā Havjers Tebass tikās atsevišķi ar virslīgas klubu pārstāvjiem, lai dalītos pieredzē un zināšanās, kā attīstīt klubus, kā arī diskusijas noslēgumā biedrība "Futbola Virslīga" noslēdza sadarbības līgumu ar "LALIGA" uz vēl 3 gadiem jeb līdz 2027. gadam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!