Foto: AP/Scanpix/LETA

Milānas "Inter" futbolisti pirmdien Itālijas A sērijas 33.kārtas mačā izcīnīja uzvaru Milānas derbijā un nodrošināja čempiontitulu piecas spēles līdz turnīra beigām.

"Inter" izbraukumā ar 2:1 (1:0) pārspēja citu Milānas komandu "AC Milan".

Pirmajā puslaikā pēc spēlētām 18 minūtēm viesus vadībā izvirzīja Frančesko Ačerbi, kurš pēc stūra sitiena no tuvas distances ar galvu raidīja bumbu mājinieku vārtos.

Savukārt otrā puslaika ievadā "Inter" vajadzēja tikai nepilnas četras minūtes, lai dubultotu pārsvaru, kad ar sitienu starp vairākiem aizsargiem "AC Milan" vārtsargu pārspēja Markuss Tirāms.

Nedaudz vairāk kā desmit minūtes līdz pamatlaika beigām mājinieku deficītu līdz vienam precīzam sitienam samazināja Fikajo Tomori, kurš pirmais tika pie atlēkušās bumbas "Inter" vārtu priekšā, ar galvu sitot bumbu viesu vārtos.

Kompensācijas laikā abu komandu spēlētāji saķērās un sāka grūstīties, kā rezultātā pie sarkanās kartītes tika "AC Milan" aizsargs Teo Hernandess un "Inter" aizsargs Denzels Damfrīzs. Kompensācijas laika pēdējā minūtē vēl pie sarkanās kartītes "AC Milan" rindās tika Dāvide Kalabrija.

Pēc 33 spēļu kārtām "Inter" ar 86 punktiem, ieņemot pirmo vietu Itālijas A sērijā, un tuvākajai sekotājai "AC Milan", kas iekrājusi 69 punktus, kļuvusi neaizsniedzama.

"Inter" pēdējo reizi kļuva par čempioni 2021.gadā, bet kopā Milānas klubam šosezon izcīnītais tituls būs 20.kluba vēsturē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!