Foto: Shutterstock
Velsas futbola izlases uzbrucējs Čeds Evanss piektdien tika notiesāts uz pieciem gadiem par kādas meitenes izvarošanu.

Iepriekš Evansam, kurš spēlē Anglijas pēc spēka trešās līgas - "League One" - klubā Šefīldas "United", un līgu zemāk esošās "Port Vale" komandas spēlētājam Kleitonam Makdonaldam tika izvirzīta apsūdzība par 19 gadus vecas meitenes izvarošanu pagājušā gada maijā.

Piektdien 23 gadus vecais Evanss tika atzīts par vainīgu, bet Makdonalds tika atbrīvots no apsūdzības.

Futbolists iepriekš atzinies, ka ir stājies dzimumattiecībās ar meiteni, kura tiesā raksturota kā "pārāk iereibusi, lai dotu piekrišanu".

Pats Evanss prāvas laikā apgalvojis, ka meitene piekritusi stāties ar viņu seksuālās attiecībās.

Tikmēr notiekošo no malas vērojis abu futbolistu draugs Džeks Higinss un Evansa brālis Raiens Robertss. Higinss notiekošo arī filmējis ar sava mobilā telefona videokameru.

Tiesā saņemtajā iesniegumā minēts, ka incidents noticis agrās pagājušā gada 30.maija rīta stundās, kad Makdonalds meiteni aicinājis savā taksometrā, bet vēlāk viņa nogādāta kādā no vietējām Rilas pilsētas viesnīcām.

Tur numuriņu bija rezervējis Evanss, bet abi novērotāji notiekošajam sekojuši, uz to skatoties caur logu.

Cietusī policijai ziņojusi jau nākamajā dienā, kad kaila vienatnē pamodusies viesnīcas numuriņā. Viņa uzskata, ka futbolisti vārētu būt viņu sazāļojuši.

Evanss Velsas izlasē aizvadījis 13 spēles, kurās guvis divus vārtus. Šosezon viņš "United" komandas rindās guvis 35 vārtus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!