Pēc rekordzemās vietas FIFA rangā Latvijas futbola izlase trešdien publicētajā sarakstā pakāpusies par desmit pozīcijām un ieņem 108.vietu.

Atgādinām, ka aizvadītajā mēnesī Latvija rangā sasniedza savu antirekordu, ieņemot 118.pozīciju.

Oktobrī Latvijas izlase aizvadīja divas spēlēs Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīrā, kuros ar 1:2 izbraukumā zaudēja Slovākijai un ar 2:0 uzvarēja Lihtenšteinu. Tāpat šajā rangā, visticamāk, ir ieskaitītas Baltijas kausa izcīņā izcīnītās uzvaras, kas organizatoru darba nepilnības dēļ iepriekš netika ieskaitītas.

No Baltijas joprojām visaugstākajā pozīcijā ir Igaunija, kas ierindojas 84.vietā, piedzīvojot 15 pozīciju kritumu. Savukārt Lietuva ierindojas 119.pozīcijā, kas tai ir jauns antirekords.

Tikmēr no Latvijas pretiniecēm 2014.gada Pasaules kausa kvalifikācijā visaugstāk atrodas Grieķija (12.vieta), Bosnija un Hercegovina ieņem 31.vietu, Slovākija – 43.vietu, bet Lihtenšteina – 157.vietu.

Pirmo vietu pasaules rangā saglabājusi Spānija, otrajā vietā ir Vācija, bet uz trešo pozīciju pakāpusies Argentīna, apsteidzot Portugāli. Nākamajās pozīcijās ir Itālija, Anglija un Nīderlande. Labāko desmitnieku noslēdz Kolumbija, Krievija un Horvātija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!