Foto: AP/Scanpix
Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA) otrdien piesprieda vienas spēles diskvalifikāciju Ukrainas kluba Doņeckas "Šahtar" brazīliešu uzbrucējam Luišu Adrianu.

Līdz ar to Adrianu nevarēs piedalīties nākamajā nedēļā "Šahtar" komandas plānotajā UEFA Čempionu līgas apakšgrupu turnīra spēlē ar Itālijas čempionvienību Turīnas "Juventus".

Kā ziņots, "Šahtar" pagājušajā nedēļā UEFA Čempionu līgas apakšgrupu sacensību piektās kārtas mačā ar 5:2 izbraukumā uzvarēja Dānijas vienību "Nordsjaelland", garantējot sev vietu sacensību astotdaļfinālā. Šajā mačā Adrianu izcēlās ar "hat-trick", bet pirmos no vārtiem viņš guva skandalozā epizodē, kad pēc strīdus bumbas "Šahtar" atdeva bumbu pretiniekiem. Tomēr tā nedomāja brazīlietis, kurš to pārtvēra un bez jebkādas pretestības ieraidīja vārtos. Tobrīd rezultāts kļuva 1:1.

Lai arī tehniski Adrianu spēles noteikumus nav pārkāpis, viņš nav ievērojies "fair play" jeb godīgas spēles principus. Tādējādi futbolists tika atzīts par vainīgu UEFA uzvedības noteikumu pārkāpšanā.

Par notikušo "Šahtar" īpašnieks Rinats Ahmetovs izteicis komandai rājienu, uzsverot, ka tādas lietas nedrīkst atkārtoties.

Adrianu "Šahtar" komandā spēlē jau kopš 2007.gada. Visos turnīros 25 gadus vecais uzbrucējs vienības labā līdz šim guvis 77 vārtus.

Pēc piecām kārtām E apakšgrupas līderpozīcijā ar desmit punktiem samērā negaidīti atrodas tieši "Šahtar" komanda. Tai ar deviņiem punktiem seko "Juventus", bet vēl par diviem punktiem mazāk ir pagājušajā sezonā turnīrā uzvarējušajai Anglijas premjerlīgas komandai "Chelsea". Līdz ar to jau tagad zināms, ka "Chelsea" vai "Juventus" neizdosies sasniegt astotdaļfinālu.

Tikmēr "Nordsjaelland" tikusi pie viena punkta un turnīru noslēgs grupas pēdējā, ceturtajā, pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!