Foto: AP/Scanpix

UEFA Čempionu līgas dalībniece "Galatasaray" svētdien vēlreiz pārsteigusi futbola sabiedrību, savas rindas papildinot ar Kotdivuāras uzbrucēju Didjē Drogbā, vēsta ārvalstu masu mediji.

Turcijas klubam tas ir otrais ievērojamais papildinājums ziemas pāreju periodā, jo pirms tam vienība paziņoja par līguma noslēgšanu ar Vesliju Sneideru.

Pagaidām līgums ar Drogbā neesot oficiāli parakstīts, taču vienošanās panākta un oficiāli darījums tiks noslēgts tuvākā laikā.

Kā vēsta Turcijas masu mediji, līgums ar Drogbā noslēgts uz pusotru gadu. 18 mēnešu laikā viņa pamatalga būs seši miljoni eiro, bet līguma parakstīšanas brīdī futbolists saņems četrus miljonus eiro lielu prēmiju. Tāpat par katru spēli bijušais "Chelsea" uzbrucējs saņems 25 000 eiro, taču šī piemaksa nedrīkstēs pārsniegt 500 000 eiro sezonā. Tādējādi kopā 18 mēnešu laikā Drobgā varētu saņemt pat 11 miljonus eiro.

Pēc veiksmīgi aizvadītām sezonām "Chelsea" rindās Drogbā pagājušā gadā izlēma doties peļņā uz Ķīnu, noslēdzot līgumu ar "Shanghai Shenhua". Līgums bija noslēgts uz divarpus sezonām, bet viņa alga nedēļā bija 190 000 eiro. Tomēr klubam radās finansiālas problēmas, bet Drogbā gan saņēma savu algu, kas izraisīja sašutumu vietējos līdzjutējus un raisīja neapmierinātību pašā komandā.

Novembrī Drogbā vēlējās saņemt atļauju, lai viņu izīrē citam klubam, tomēr FIFA prasību noraidīja. Futbolists izlēma atgriezties savā bijušajā klubā "Chelsea", ar kuru kopā trenējās, lai uzturētu sportisko formu pirms Āfrikas Nāciju kausa, kas sākās janvārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!