Foto: AFP/Scanpix
Leģendārā britu futbolista Pola Gaskoina veselībai un, iespējams, pat dzīvībai atkal draud briesmas, jo viņš atsācis lietot alkoholu, paziņojis viņa aģents.

Aizvadītajā nedēļā 45 gadus vecais futbolists bija ieradies uz labdarības pasākumu un izskatījās iereibis, līgojoties un neskaidri runājot. Gaskoins pats ir atzinis, ka viņam ir problēmas ar alkoholismu, rehabilitācijas klīnikas viņš apmeklējis arī iepriekš.

Intervijā BBC5 Gaskoina aģents atzinis, ka viņa klients ir atgriezies pie grādīgajiem dzērieniem: "Viņš man par to paldies neteiks, bet es teikšu, ka viņam ir nekavējoties jāpalīdz. Lai arī kas būtu noticis tajās piecās sešās nedēļās pēc Ziemassvētkiem, kad es viņu pēdējoreiz redzēju, viņš vairs neizskatās tik labi kā iepriekš. Viņa dzīvība allaž ir briesmās, jo Pols ir alkoholiķis."

Bažas par Gaskoinu ir izteikusi arī Anglijas Profesionālo futbolistu asociācija (PFA), kura turpinās viņu atbalstīt. "PFA joprojām uztraucas par Pola Gaskoina labklājību," teikts asociācijas izplatītajā paziņojumā. "Asociācija ir nodrošinājusi gan finansiālu, gan medicīnisku palīdzību rehabilitācijas un ārstēšanas sniegšanā gan Lielbritānijā, gan ārzemēs. Nupat PFA bija vienojusies ar klīniku par detoksikācijas kursu Polam, taču viņš diemžēl izrakstījās, nepabeidzis programmu. Mēs gribam uzsvērt, ka PFA un "Tony Adams Sporting Chance Clinic" atbalsts allaž būs pieejams gan Polam, gan citiem sportistiem, kas atrodas līdzīgā situācijā."

Nedienas ar alkoholu Gaskoinam iesākās viņa aktīvās sporta karjeras laikā. 1998. gadā, neilgi pēc šķiršanās no sievas Šerilas, futbolists tika nogādāts slimnīcā ārstēt ar stresu un alkoholu saistītas problēmas. Klīnikā Gaskoins nonāca arī 2001. gadā, kad spēlēja "Everton", bet četrus gadus pēc aiziešanas no futbola, 2008. gadā, viņš tika arestēts Ņūkāslā un ārstēšana tika veikta piespiedu kārtā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!