Foto: F64
Svētdien Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta vienīgajā spēlē "Jelgava" savā laukumā nedaudz negaidīti cīnījās neizšķirti 2:2 (2:2) ar "Liepājas metalurga" futbolistiem.

Jelgavnieki, kuri pirms mača atradās necilajā pēdējā vietā virslīgas kopvērtējumā, pirmie atklāja rezultātu - sestajā minūtē precīzs bija Oļegs Malašenoks, kurš tikai nesen atgriezies komandas sastāvā. Savukārt 20.minūtē virslīgas pastarīšiem izdevās rezultāta starpību dubultot, jo liepājnieku vārtsargu Raivo Varažanski pārspēja Maksims Daņilovs. Taču mājinieku prieki nebija ilgi, jo jau pēc vienas minūtes "Liepājas metalurga" labā vienus vārtus atguva Iļja Sadčins. Tieši viņš pirmā puslaika izskaņā bija precīzs vēlreiz, izlīdzinot rezultātu 2:2.

Mača otrajā puslaikā liepājnieki centās pārņemt mača iniciatīvu un gūt vēl vienus vārtus. "Liepājas metalurgs" kontrolēja cīņas gaitu, taču "Jelgava" prasmīgi aizsargājās, turklāt arī izveidojot pāris bīstamus uzbrukumus. Tomēr nevienai no komandām gūt vārtus vairs neizdevās, kā rezultātā mājiniekiem izdevās tikt pie punkta pret vienu no Latvijas spēcīgākajām komandām.

Zīmīgi, ka abu pirmā šo vienību cīņa šīs sezonas virslīgas čempionātā noslēdzās ar pārliecinošu Liepājas kluba uzvaru savā laukumā ar 3:0 (2:0).

Virslīgas kopvērtējuma līdervienība šobrīd ir "Skonto", kas iekrājusi 31 punktu 13 mačos, bet tai divus punktus zaudē ventspilnieki. Trešajā vietā ar 27 punktiem 14 spēlēs nostiprinājusies Rīgas "Daugava", kurai vienu punktu 13 aizvadītajos mačos zaudē čempionvienība "Daugava" no Daugavpils. Piektajā pozīcijā ar 20 punktiem 14 cīņās ir Jūrmalas "Spartaka" futbolisti, bet tai punktu zaudē "Liepājas metalurga" vienībai. Tiesa, liepājnieki aizvadījuši par divām spēlēm mazāk.

"Jūrmala" ar 14 punktiem 14 mačos ir septītā, bet astoto vietu ieņem Ilūkstes NSS komanda, kurai 13 spēlēs izcīnīti astoņi punkti. "Metta"/LU un "Jelgava" ar sešiem punktiem 14 cīņās tagad dala devīto pozīciju.

Pagājušajā gadā Daugavpils "Daugava" virslīgas čempionātā triumfēja pirmoreiz vēsturē, bet vietu valsts spēcīgāko klubu saimē zaudēja "Gulbene".

Sezonas beigās vietu virslīgā zaudēs desmitās vietas ieguvēji, kurus nomainīs pirmās līgas uzvarētāji, bet devītais spēcīgākais klubs divās pārspēlēs spēkosies ar otrās līgas otru labāko komandu.

Čempionāta vadība uz šo sezonu turnīram piesaistījusi ģenerālsponsoru "SMScredit.lv". Bez ģenerālsponsora valsts spēcīgākā futbola līga iepriekš bija no 2010.gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!