Foto: AFP/Scanpix

Diskvalificētās Turcijas komandas Stambulas "Fenerbahce" vietā UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā spēlēs Kipras komanda Nikosijas APOEL, piektdien noskaidrojies izlozē.

Kā zināms, no gaidāmā Eiropas līgas apakšgrupu turnīra futbolā trešdien spēļu sarunāšanas skandāla laikā izslēgta "Fenerbahce". Sporta arbitrāžas tiesa (CAS) noraidījusi Turcijas kluba apelāciju par divu gadu aizliegumu piedalīties Eirokausu sacensībās, ko bija piemērojusi UEFA.

Eiropas līgas apakšgrupu turnīrā "Fenerbahce" iekļuva otrdien, kad UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas turnīra "play-off" kārtā divu spēļu summā piekāpās Anglijas komandai Londonas "Arsenal".

Vēlāk UEFA paziņoja, ka tiks veikta īpaša izloze starp izšķirošās kvalifikācijas turnīra kārtas neveiksminiecēm, lai noskaidrotu, kura komanda ieņems "Fenerbahce" vietu. Laimīgā loze trāpījās pašreizējai Kipras čempionvienībai APOEL, kura pirms divām sezonām spēlēja arī UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā.

Izšķirošajā Eiropas līgas kvalifikācijas kārtā APOEL divu spēļu summā ar rezultātu 2:3 piekāpās Varegemas "Zulte" no Beļģijas.

Teorētiskas izredzes uz iekļūšanu Eiropas līgas grupu turnīrā bija arī Igaunijas klubam Nemmes "Kalju" un Viļņas "Žalgirim" no Lietuvas, kuri no cīņas Eirokausos arī izstājās vien izšķirošajā kvalifikācijas kārtā.

No Eiropas līgas grupu turnīra spēļu rezultātu ietekmēšanas skandāla dēļ diskvalificēta vēl viena Stambulas komanda "Bešiktaš". Tās vietu ieņems Norvēģijas vienība "Tromso".

Eiropas līgas grupu turnīra izloze norisināsies piektdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!