Foto: AP/Scanpix

Gatavību uzņemt 2020.gada Eiropas futbola čempionāta finālturnīra spēles izteikušas kopumā 32 valstis, piektdien paziņoja Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) ģenerālsekretārs Džanni Infantīno.

Kā zināms, 2020.gada finālturnīrs nenotiks, kā ierasts, vienā vai divās valstīs, bet gan norisināsies visapkārt Eiropai. Spēles kopumā plānots rīkot 13 dažādos stadionos.

Kandidējošo valstu federācijām oficiāls pieteikums jāiesniedz līdz nākamā gada 25.aprīlim, bet par tālāko septembrī lems UEFA izpildkomiteja.

Abas turnīra pusfināla spēles, kā arī fināls notiks vienā pilsētā, četrās citās pilsētās notiks ceturtdaļfināla mači un pa trim grupu turnīra cīņām, bet vēl astoņās pilsētās notiks astotdaļfināla mači un pa trim grupu turnīra spēlēm.

Iepriekšējais finālturnīrs 2012.gadā, kas notika Ukrainā un Polijā, bija pēdējais, kurā startēja 16 komandas. Sākot ar nākamo finālturnīru, kas 2016.gadā norisināsies Francijā, par titulu cīnīsies 24 komandas.

Valstis spēļu uzņemšanai var pieteikt divas pilsētas.

Valstis un pilsētas, kas izteikušas gatavību uzņemt finālturnīra spēles, ir Armēnija (Erevāna), Azerbaidžāna (Baku), Baltkrievija (Minska), Beļģija (Brisele), Bulgārija (Sofija), Horvātija (Zagreba), Čehija (Prāga), Dānija (Kopenhāgena), Anglija (Londona), Somija (Helsinki), Francija (Liona), Maķedonija (Skopje), Vācija (Minhene), Grieķija (Atēnas), Ungārija (Budapešta), Izraēla (Jeruzaleme), Itālija (Roma un Milāna), Kazahstāna (Astana), Nīderlande (Amsterdama), Polija (Varšava un Hožova), Portugāle (Lisabona un Portu), Īrija (Dublina), Rumānija (Bukareste), Krievija (Sanktpēterburga), Skotija (Glāzgova), Serbija (Belgrada), Spānija (Madride, Barselona, Bilbao un Valensija), Zviedrija (Solna), Šveice (Bāzele), Turcija (Stambula), Ukraina (Kijeva un Doņecka) un Velsa (Kārdifa).

2020.gadā Eiropas meistarsacīkstes svinēs savu 60 gadu jubileju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!