Foto: LETA

Latvijas futbola izlase novembrī pārbaudes spēlē tiksies ar Īrijas valstsvienību, ceturtdien paziņoja Latvijas Futbola federācija.

Spēle starp Īriju un Latviju notiks 2010.gadā atklātajā "Aviva" stadionā, kurā pašlaik ir vietas 51,700 skatītājiem. Spēles sākums paredzēts plkst 21:45 pēc Latvijas laika (plkst 19:45 pēc vietējā laika). Abu valstsvienību pastāvēšanas vēsturē laika posmā no 1992. līdz 1995.gadam Latvijas un Īrijas futbolisti savā starpā tikušies četras reizes un visas četras reizes uzvaras svinējusi Īrijas valstsvienība.

2014.gada FIFA Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra ietvaros Īrijas valstsvienība Eiropas zonas C apakšgrupas turnīra tabulā ar desmit spēlēs iegūtajiem 14 punktiem ieņēma 4.vietu. Īrijas komanda šajā kvalifikācijas ciklā izcīnīja četras uzvaras un piedzīvoja četrus zaudējumus, divas reizes nospēlējot neizšķirti. FIFA Pasaules izlašu ranga tabulā Īrijas valstsvienība pašlaik atrodas 60.vietā, savukārt starp Eiropas izlasēm tā ieņem 31.vietu.

Latvijas nacionālās futbola izlases kandidātu saraksts kopā ar valstsvienības darba plānu tiks paziņots pēc tā galīgās apstiprināšanas. Valstsvienības futbolisti nepilnā sastāvā satiksies pirmdien, 11.novembra pēcpusdienā viesnīcā "Lielupe", Jūrmalā. Latvijas izlases delegācija jau nākamajā dienā – 12.novembrī no agra rīta – izlidos uz Īrijas galvaspilsētu Dublinu, kur jau pilnā sastāvā turpinās gatavoties paredzētajai spēlei.

Latvijas Futbola federācija šobrīd veic pārrunās par valstsvienības pārbaudes spēles aizvadīšanu izbraukumā 18.novembrī ar kādu no Anglijas klubiem.

Īrijas izlase pērn spēlēja Eiropas čempionāta finālturnīrā, bet 2014.gada Pasaules kausa kvalifikācijā savā grupā palika ceturtā, priekšā palaižot ne tikai Vāciju un Zviedriju, bet arī Austriju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!