Foto: LETA
Sestdien ar uzvaru pret Rīgas "Daugavas" komandu jāpieliek trekns punkts visai sezonai, paziņojis futbola kluba "Ventspils" kapteinis Vitālijs Smirnovs.

Nedēļas nogalē norisināsies Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta pēdējā kārta, kurā izšķirsies valsts čempionu gods. Uz to pretendē divi klubi - Rīgas "Skonto" un "Ventspils".

"Ventspils" Rīgā spēkosies ar "Daugavu", savukārt "Skonto" savā laukumā uzņems "Jelgavas" futbolistus. Šobrīd kopvērtējuma tabulā labākā situācijā atrodas "Ventspils" futbolisti, kuriem iekrāti 64 punkti, bet "Skonto" futbolistiem - 62 punkti.

Optimisma pilns pirms sestdien gaidāmās spēles ir Smirnovs, kurš vienīgais no komandas šajā sezonā aizvadījis visas čempionāta spēles.

"Nevaru sagaidīt, kad iziesim laukumā. Pašreiz komanda mierīgi un plānveidīgi gatavojas, taču visi saprot, ka jāpieliek, tā teikt, trekns punkts visai sezonai," intervijā kluba mājas lapā atzinis bijušais "Skonto" futbolists.

"Par mača svarīgumu nav ko spriest. Mēs taču visu gadu uz to gājām, šādu maču dēļ futbolisti dzīvo. Tādēļ augsto atbildību apzināmies," piebilst Smirnovs.

Tāpat aizsargs skaidrojis, ka "Daugava" noteikti nopietni cīnīsies visas spēles garumā, pat ja komandai spēlē vairs nekas neizšķiras, jo vienība jau garantējusi sev ceturto vietu čempionātā.

"Esmu pārliecināts, ka pretinieki "sitīsies". Atceros, ka iepriekšējās divās spēlēs pret "Daugavu" viss risinājās līdz mača izskaņai. Sestdien būs līdzīgi," uzskata Smirnovs.

Kā zināms, gaidāmajā spēlē diskvalifikācijas dēļ nevarēs spēlēt "Ventspils" uzbrukuma līderis Daniils Turkovs, taču pats Smirnovs ir guvis vārtus pēdējās divās spēlēs. "Par vārtiem pret "Daugavu" nedomāju. Pats galvenais ir uzvara, bet par vārtiem lai domā uzbrucēji."

"Ventspils" klubs Latvijas čempionu titulu līdz šim izcīnījis četras reizes - no 2006. līdz 2008.gadam, kā arī 2011.gadā. Pērn komanda pirmo reizi septiņu gadu laikā palika ārpus labāko divnieka, ieņemot trešo vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!