Foto: EPA/LETA
Spānijas futbola izlase ir apsteigusi Argentīnu un Brazīliju un vasarā gaidāmajā Pasaules kasa izcīņas finālturnīrā būs "dārgākā" komanda, liecina Brazīlijas finanšu laikraksta "Valot" apkopotā informācija.

Pašreizējo pasaules un Eiropas čempionu sastāva kopējā vērtība ir 487 miljoni eiro, kamēr otrajā vietā ar 474 miljoniem eiro seko Argentīnas izlases potenciālais sastāvs. Trešo vietu šajā sarakstā ieņēmusi Brazīlija, kuras spēlētāju kopējā "tirgus vērtība" ir 470 miljoni eiro.

Vācijas izlases sastāvs novērtēts uz 446 miljoniem eiro, bet tālāk ar attiecīgi 399 un 354 miljoniem eiro seko Francija un Anglija. Nākamās sarakstā ir Beļģijas un Itālijas izlases, kuru sastāvi vērtējami attiecīgi 336 un 322 miljonu eiro apmērā.

Par vērtīgāko futbolistu Pasaules kausā tiek nosaukts argentīniešu uzbrucējs Lionels Mesi, kura vērtība ir 138 miljoni eiro. Par aptuveni 30 miljoniem eiro no viņa atpaliek portugāļu uzbrucējs Krištianu Ronaldu, kura
vērtība veido vairāk nekā trešdaļu no visas Portugāles izlases vērtības.

Zemākā kopējā vērtība ir Hondurasas izlasei - 32 miljoni eiro.

Futbolistu vērība noteikta pēc 77 dažādiem kritērijiem. Kopējie rādītāji tiks atjaunoti, kad maijā kļūs zināmi izlašu reālie sastāvi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!