Foto: Reuters/Scanpix
Nepilnus trīs mēnešus pirms Pasaules kausa futbolā sākuma, Brazīlija joprojām nav pabeigusi četras no 12 grandiozajām futbola arēnām, vēsta britu raidsabiedrība BBC.

2007.gadā, iegūstot tiesības rīkot Pasaules kausu, Brazīlijas futbola federācija solīja, ka stadioni būšot "gatavi šovam" līdz 2013.gada beigām. Tāpat, kopš 2007.gada, tiek solīts futbola, ceļu un tūrisma infrastruktūrā kopā ieguldīt 10 miljardus eiro.

Tā vietā ir pabeigti tikai astoņi no 12 stadioniem, kā arī vairākiem jau pabeigtajiem stadioniem vēl pamatīgi jāpiestrādā pie apkārtējās infrastruktūras darbiem. Savukārt lielās investīcijas, kas galvenokārt ņemtas no valsts budžeta, izveidojušas pamatīgu protestu vilni, kas vērsts pret valsts tēriņiem šādiem luksus projektiem, kamēr valstī daudzi miljoni iedzīvotāji aizvien dzīvo nabadzības apstākļos.

Brazīlijas sporta ministrija kā arī FIFA prezidents norāda, ka, lai gan aizvien ir daudz darāmā, esot pārliecība, ka līdz čempionātam stadioni tiks uzbūvēti. Straujais celtniecības temps gan rosina jautājumus par darba drošību, jau ziņots, ka martā, krītot no stadiona celtņu stalažām, gāja bojā jau septītais celtniecības darbos iesaistītais strādnieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!