Foto: stock.xchng
Vācijas bundeslīgas čempioni futbolā Minhenes "Bayern" vēlas pēc iespējas ātrāku vārtu līnijas tehnoloģijas ieviešanu vietējā čempionātā.

Tiek ziņots, ka par šo ierosinājumu tiks lemts nākamajā bundeslīgas čempionāta vadības tikšanās reizē.

"Vēlamies pēc iespējas ātrāku vārtu līnijas tehnoloģijas ieviešanu bundeslīgas čempionātā. Mums nākotnē ir vairāk jāpasargā futbols un it īpaši tiesneši," uzsver "Bayern" kluba priekšsēdētājs Karls Haincs Rumenige.

Iepriekšējo šāda veida ierosinājumu martā noraidīja pirmās un otrās bundeslīgas klubi, to pamatojot ar tehnoloģijas ieviešanas pārlieku augstajām izmaksām. Tieši šī iemesla dēļ "Bayern" šo tehnoloģiju piedāvā ieviest tikai pirmās bundeslīgas čempionātā.

Šis jautājums atkal aktualizējās pēc pagājušās sestdienas Vācijas kausa izcīņas fināla, kad netika ieskaitīts acīmredzami tīrs Dortmundes "Borussia" komandas vārtu guvums. Šajā spēlē pie panākuma papildlaikā ar 2:0 tika tieši "Bayern" futbolisti.

Vārtu līnijas tehnoloģija, kas nosaka bumbas atrašanās vietu uz vārtu līnijas, jau tiek izmantota Anglijas premjerlīgas čempionātā, kā arī darbosies vasarā gaidāmajā Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!