Foto: stock.xchng
Anglijas futbolā vārtu līnijas tehnoloģija varētu tikt ieviesta 2012./13.gada sezonā, svētdien atklāja premjerlīgas vadītājs Ričards Skademors.

Skademors radiokanāla BBC programmai "Sportsweek" teica, ka čempionāta vadība runājusi ar Starptautisko Futbola federāciju asociāciju (FIFA) un saņēmusi pozitīvas atsauksmes.

FIFA ilgu laiku bijusi pret tehnoloģijas ieviešanu futbolā, uzskatot, ka šim sporta veidam vajadzētu aizvadīt Pasaules kausa izcīņu, tāpat kā amatieru futbolā.

Tikmēr Skademors bija optimistiski noskaņots par tehnoloģijas ieviešanu.

"Mums tas ļoti patiktu, un labās ziņas ir, ka FIFA ir gatava mūs uzklausīt," viņš stāstīja. "Tas ievilcies pārāk ilgi un ir apkaunojums futbola administratoriem. Ja ir iespēja izmantot tehnoloģiju, tad tas ir jādara. Vienīgais jautājums - kā pārliecināt FIFA?"

"Es tehnoloģijas gribētu ieviest aiznākamajā sezonā, jo nākamajā būtu par agru," teica Skademors.

Tāpat premjerlīgas vadītājs atklāja, ka nākamajā sezonā mēģinās nepieļaut, ka vienā dienā notiktu divu turnīru spēles, kā tas notika šogad, kad tika aizvadītas premjerlīgas turnīra spēles un Anglijas Futbola asociācijas (FA) kausa izcīņas fināls.

"Mēs pievērsīsim uzmanību nākamās sezonas kalendāram. Mēs zinājām, ka spēles notiks vienā nedēļas nogales dienā," skaidroja Skaramors. "FA kauss šosezon ir saistīts ar UEFA Čempionu līgas finālu. Mēs zinājām, ka šis gads būs grūts, jo vasarā bija Pasaules kausa izcīņa, taču nākamajā sezonā centīsimies novērst turnīru notikšanu vienā dienā."

Kā ziņots, 28.maija Vemblija stadionā notiks UEFA Čempionu līgas fināls, kurā par uzvaru cīnīsies Anglijas čempionvienība Mančestras "United" un aizvadīto trīs sezonu čempionu "Barcelona".

Savukārt FA kausa izcīņā triumfēja cita Mančestras komanda "City".

Kā ziņots, par vārtu līnijas tehnoloģijas nepieciešamību ļoti aktīvi sāka runāt pēc pagājušā gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīra, kad vairākās spēlēs izcēlās skandāli. Vienā no tām Anglijas izlase astotdaļfinālā ar 1:4 zaudēja Vācijai. Mača galvenais tiesnesis Horhe Larionda pirmajā puslaikā kļūdaini neieskaitīja Franka Lamparda gūtos vārtus. Pēc Lamparda sitiena bumba vispirms atsitās pret vārtu pārliktni un pilnībā šķērsoja vārtu līniju. Tobrīd rezultāts būtu kļuvis 2:2.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!