Foto: F64
Latvijas čempionvienības futbolā "Ventspils" galvenais treneris Jurģis Pučinsks ir sajūsmā par komandas sniegumu UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas turnīra spēlē pret Zviedrijas spēcīgāko klubu "Malme".

Kā ziņots, "Ventspils" UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas turnīra otrās kārtas pirmajā spēlē trešdien izbraukumā spēja izturēt lielo "Malme" spiedienu un nosargāt bezvārtu neizšķirtu 0:0. Nākamajā trešdienā komandas atkārtoti tiksies Ventspilī, bet nākamajai kārtai kvalificēsies komanda, kas uzvarēs divu spēļu summā.

"Mūsu sniegums bija ļoti spēcīgs. Mums bija svarīgi saglabāt intrigu pirms atbildes spēles, kas ir paveikts. Mani futbolisti nospēlēja solīdi un atdeva vairāk par 100%," klubs citē Pučinsku. "Komanda nodemonstrēja raksturu, kas man ir principiāli svarīgi. Esmu sajūsmā par saviem spēlētājiem."

"Vīrišķība bija tas, kas mūsu komandu atšķīra no pretiniekiem. Katrs pierādīja, ka ir spējīgs šādā līmenī vīrišķīgi cīnīties ar augstas klases pretinieku," izcēla treneris. "Spēlētāji paši nodemonstrēja, uz kādu līmeni viņiem jātiecas, un pārliecinājās, ka tas viņiem ir pa spēkam."

"Spēles plāns izdevās par 90%. Aizsardzībā viss bija lieliski, bet pārējai no aizsardzības uzbrukumā mums pietrūka sagatavošanās laika. Pirms atbildes spēles to noteikti uzlabosim," uzskata Pučinsks. "Pirms atbildes spēles ir jānomierinās, it īpaši emocionālā ziņā. Ir jāciena paveiktais, taču darbs vēl nav padarīts līdz galam."

Panākuma gadījumā "Ventspils" kvalifikācijas turnīra trešajā kārtā var tikties ar Čehijas spēcīgāko klubu Prāgas "Sparta", kas otrās kārtas pirmajā spēlē ar 7:0 sagrāva Igaunijas spēcīgāko klubu Tallinas ''Levadia''.

Kvalifikācijas otrās kārtas uzvarētāja iekļūs trešajā kārtā, bet pēc tam notiks "play-off" kārta, kuras uzvarētāji kvalificēsies pamatsacensībām. Savukārt trešās kārtas zaudētāja sezonu turpinās UEFA Eiropas līgas "play-off" kārtā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!