Foto: stock.xchng

Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA) piektdien paziņojusi, ka oficiāli neatzīst okupētās Krimas teritorijas klubu pievienošanu Krievijas čempionāta sistēmai.

Jau vēstīts, ka jūlija izskaņā trīs Ukrainas teritorijā, Krimā, bāzēti klubi - "Simferopol"', "Sevastopol" un Jaltas "Žemčužina" - tika uzņemti Krievijas pēc spēka trešās līgas čempionātā. Par to lēma Krievijas Futbola savienība (FUR).

Visi trīs minētie klubi ir jaundibināti, bet tie reģistrēti Krievijas pilsētās Krasnodarā un Rostovā pie Donas.

Pēcāk Ukrainas Futbola federācijas (FFU) vadība atklātā vēstulē Starptautiskajai Futbola federāciju asociācijai (FIFA) un UEFA aicināja sodīt Krievijas futbola institūcijas par šādu rīcību, kā arī paust viedokli šajā jautājumā.

"UEFA Ārkārtas panelis piektdien lēmis, ka UEFA puse neatbalsta Krimas teritorijā esošo klubu spēļu aizvadīšanu FUR rīkotos un organizētos turnīros. UEFA mērķis nav komandām liegt spēlēt futbolu, tieši pretēji, futbolam ir pozitīva ietekme cilvēku saliedēšanā. Visas 54 UEFA dalībvalstis ir piekritušas, lai futbols Eiropā tiktu organizēts juridiski pareizā veidā. UEFA ir sākusi sarunas ar visām iesaistītajām pusēm, lai šo situāciju atrisinātu," vēstīts UEFA paziņojumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!