Foto: LETA

Latvijas čempionvienība telpu futbolā "Nikars" Rīgā notikušā UEFA kausa izcīņas pamatturnīra noslēdzošajā spēlē svētdien ar rezultātu 0:1 (0:0) zaudēja Gruzijas labākajai vienībai Tbilisi "Iberia Star".

Vienīgos vārtus 43 sekundes pirms cīņas beigām guva Aleksandrs Dzabiradze.

Zaudējums Latvijas čempioniem, kas jau pēc pirmajām divām kārtām bija garantējuši sev vietu sacensību nākamajā posmā, neliedza ieņemt savas apakšgrupas pirmo vietu.

Pirmās kārtas spēlē ceturtdien "Nikars" ar 4:1 uzvarēja Bulgārijas čempioni Varnas "Grand Pro", bet dienu vēlāk ar 3:1 apspēlēja arī Polijas spēcīgāko klubu Belsko-Bjalas "Rekord".

Citā trešās kārtas mačā svētdien "Grand Pro" ar 2:0 uzvarēja "Rekord" komandu, arī sasniedzot nākamo turnīra kārtu.

Pirmās divas vietas grupā ar sešiem punktiem izcīnīja "Nikars" un "Grand Pro" komandas, bet "Rekord" un "Iberia Star" vienības iekrāja pa trim punktiem.

No pamatturnīra kārtas katras grupas divas spēcīgākās komandas pievienosies četrām labākajām Eiropas vienībām un laika posmā no 18. līdz 23.novembrim sacentīsies elites kārtā. Savukārt pēc tam četru grupu uzvarētājas kvalificēsies finālturnīram, kas risināsies nākamā gada aprīlī.

Kopš 2013.gada sākuma "Nikara" komandu vada Eiropas telpu futbola sabiedrībā pazīstamais un pieredzes bagātais portugāļu speciālists Orlandu Duarte. Klubam pievienojies Latvijas telpu futbola izlases kapteinis Andrejs Aleksejevs, kurš iepriekšējos gadus spēlēja Kiprā. Tikmēr no "Raba" komandas vienībai šogad tika piesaistīts 2011. un 2013.gada Latvijas labākais telpu futbolists Maksims Seņs, bet vienīgais vienībā spēlējošais leģionārs ir portugālis Arnaldu Pereira.

"Nikars" savā laukumā UEFA pamatturnīra spēles rīkoja jau ceturto sezonu pēc kārtas, savukārt no iepriekšējām septiņām reizēm Latvijas titulētākais telpu futbola klubs sacensību elites raundā spēja iekļūt divas reizes - 2009./2010.gada un 2012./2013.gada sezonā.

Arī pagājušajā sezonā "Nikars" savā laukumā uzņēma UEFA kausa izcīņas pamatturnīru, taču nespēja sasniegt elites kārtu, savā apakšgrupā paliekot trešajā vietā.

Maija sākumā "Nikars" septīto reizi pēc kārtas triumfēja Latvijas čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!