Foto: Reuters/Scanpix

2016.gada Eiropas futbola čempionāta kvalifikācijas turnīra I grupas spēle starp Serbijas un Albānijas izlasēm netika pabeigta, jo laukumā izcēlās nekārtības.

Pirmā puslaika beigās spēles stadionā ielidoja mazs bezpilota lidaparāts, pie kura bija piestiprināts Lielalbānijas karogs. Lielalbānijas karogs simbolizē ne tikai Albānijas, bet arī daļu Serbijas, Kosovas, Maķedonijas un Melnkalnes teritorijas. Šī tēma starp valstīm ir politiski ļoti jūtīga, jo karogs apzīmē Balkānu valstu teritorijas, kur dzīvo etniskie albāņi, un tā pamatideja ir apvienot šīs teritorijas. Viens no Serbijas spēlētājiem šo karogu norāva no lidaparāta un nometa zemē, ko Albānijas futbolisti uztvēra saasināti, tāpēc izsākās konflikts.

Strīdi un grūstīšanās notika ne tikai starp spēlētājiem, bet arī starp līdzjutējiem. Spēles apmeklētāji izskrēja laukumā, uzbruka Albānijas spēlētājiem, liekot viņiem bēgt arēnas tunelī.

Pēc pusstundas ilga pārtraukuma britu tiesnesis Martins Atkinsons pieņēma lēmumu pārtraukt spēli, kuras rezultāts līdz 41.minūtei bija 0:0.

Tiek ziņots, ka šo bezpilota lidaparātu vadījis Albānijas premjerministra brālis, kurš jau aizturēts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!