Foto: AFP/Scanpix
Ekvatoriālās Gvinejas sieviešu futbola izlases līdere Genoveva Anomna ir atklājusi, ka Āfrikas futbola konfederācija (CAF) viņai ir spiedusi pierādīt savu dzimumu, visu priekšā liekot izģērbties kailai, vēsta BBC.

Anomna 2008. gada Āfrikas sieviešu futbola čempionāta finālā guva pašus svarīgākos turnīra vārtus, kaldinot Ekvatoriālās Gvinejas uzvaru pret Nigērijas komandu, kura vēl ne reizi nebija zaudējusi turnīrā.

Čempionāts norisinājās Ekvatoriālā Gvinejā un finālam vajadzēja kļūt par Anomnas laimīgāko dienu viņas karjerā. Futboliste bija kļuvusi par turnīra rezultatīvāko spēlētāju un savu līdzjutēju priekšā tika kronēta par kontinenta čempioni.

Citām komandām izdarot spiedienu pret CAF un konkurentēm apgalvojot, ka Ekvatoriālās Gvinejas spēlētājas laukumā izrāda vīrišķīgu spēku, konfederācija pēc finālmača izvēlējās veikt nežēlīgu testu.

"Viņi lika man izģērbties visu CAF amatvīru un Ekvatoriālās Gvinejas komandas priekšā," futboliste atceras. "Es tiku pazemota un raudāju."

Ar to gan skandāls nebeidzās. Pirms 2011. gada Pasaules kausa futbolā sievietēm Nigērijas, Dienvidāfrikas Republikas un Ganas izlases nekautrējās sava kontinenta sāncenšus "iegāzt". Anomna un māsas Salimata un Bilguisa Simpore tika atkal apsūdzētas par netaisnīgu dalību sieviešu futbolā.

Centienos izvairīties no skandāla, māsas Simpores no komandas sastāva tika atskaitītas, bet Genoveva Anomna turnīrā piedalījās un tajā guva abus divus Ekvatoriālās Gvinejas iesistos vārtus.

Kaut arī apsūdzības nekad tā arī nav bijušas pierādītas, Anomna cer uz medicīnisku testu veikšanu, lai pierādītu savu taisnību, un tikai nupat ir atklājusi savu apkaunojošo stāstu par pārbaudēm Āfrikas čempionātā.

25 gadus vecā spēlētāja joprojām ir izlases līdere, viņas kontā esot visvairāk spēļu un vārtu valstsvienības vēsturē. Ikdienā Anomna iztiku pelna vācu klubā Potsdamas "Turbine", kuru pārstāv jau kopš 2011. gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!