Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas futbola izlases uzbrucēja Eduarda Višņakova pārstāvētā Polijas komanda Hožuvas "Ruch" piektdien saņēmusi 200 000 eiro lielu naudas sodu par Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) finansiālo noteikumu pārkāpšanu.

Kopā ar "Ruch" komandu sodīta arī Izraēlas vienība Telavivas "Hapoel", grieķu gigants Atēnu "Panathinaikos" un Anglijas premjerlīgas vienība Hallas "City".

UEFA noteikumi nosaka, ka visiem klubiem, kas piedalās Eirokausu sacensībās, divu sezonu ietvaros savi zaudējumi jāierobežo 40 miljonu eiro robežās vai arī pret viņiem tiek vērstas finansiālas sankcijas.

Tikmēr UEFA attaisnojusi Anglijas vicečempioni "Liverpool" un Čehijas vienību Prāgas "Sparta".

Pagājušajā sezonā sodus saņēma Francijas čempione Parīzes "Saint-Germain" un Anglijas spēcīgākā komanda Mančestras "City", turklāt pret to jauna izmeklēšana rit arī pašlaik. Tāpat tiek izmeklēta Francijas vienība "Monaco", Itālijas komandas Milānas "Inter" un "AS Roma", kā arī Lisabonas "Sporting" no Portugāles.

Latvijas uzbrucējs Višņakovs "Ruch" komandai pievienojās augustā. 14 reizes Polijas čempionātā triumfējusī "Ruch" komanda iepriekšējo sezonu noslēdza nacionālā čempionāta trešajā vietā, bet šosezon tā ar 21 punktu 22 spēlēs atrodas priekšpēdējā, 15.pozīcijā, cīnoties par vietas saglabāšanu ekstraklasē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!