Foto: AFP/Scanpix

Londonas "Arsenal" UEFA Čempionu līgas astotdaļfināla atbildes spēlē Monako ar 2:0 uzvarēja mājiniekus, taču ar to nepietika iekļūšanai nākamajā izslēgšanas spēļu kārtā - ceturtdaļfinālā spēlēs "Monaco".

Divu spēļu summā rezultāts šai sērijā bija neizšķirts - 3:3, taču "Monaco" nākamajā kārtā iekļuva pateicoties lielāka izbraukumā gūto vārtu skaitam.

Vārtus "Arsenal" labā atbildes spēlē guva Olivjē Žirū un Ārons Remzijs, tomēr viesiem neizdevās vēlreiz pārspēt "Monaco" horvātu vārtsargu Danikelu Subašiču, lai izvirzītos vadībā sērijā. Izdevības londoniešiem bija vairākas, taču mājinieki teicami darbojās aizsardzībā.

Kā zināms, pirmais mačs Londonā noslēdzās ar rezultātu 3:1 "Monaco" labā.

Eiropas pundurvalstiņas vadošais futbola klubs, kas spēlē Francijas čempionātā, UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfinālā iekļuva ceturto reizi savā pastāvēšanas vēsturē, kamēr "Arsenal" jau piekto gadu pēc kārtas nepārvar astotdaļfināla slieksni.

Līdz ar to šīs sezonas Čempionu līgas ceturtdaļfinālā spēlēs divas Francijas komandas - astotdaļfinālā savā pārī uzvarēja "Paris St.Germain" vienība.

Otrajā otrdienas astotdaļfināla spēlē sērijas uzvarētāja noteikšanai bija nepieciešami pēcspēles soda sitieni. Pamatlaiks Madrides "Atletico" un Lēverkūzenes "Bayer" spēlē, kas notika Spānijā, noslēdzās ar 1:0 mājinieku labā, un tā kā pirmais mačs Vācijā bija beidzies ar identisku rezultātu, tikai "Bayer" labā, komandām bija jāturpina ar "pendelēm".

Vārtus, kas ļāva "Atletico" turpināt cīņu par iekļūšanu ceturtdaļfinālā, guva Mario Suaress mača 27. minūtē.

Soda sitienos madridieši bija pārāki ar 3:2.

Ceturtdaļfināla komandu pāri tiks noskaidroti izlozē, kas 20. martā notiks UEFA mītnē Nionā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!