Foto: Reuters/Scanpix

Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA) nepalīdzēs kontinenta futbola līgām ar tiesiskiem risinājumiem, lai tās varētu saņemt kompensācijas par 2022.gada Pasaules kausa norises laika maiņu, pirmdien atklāja UEFA ģenerālsekretārs Džianni Infantino.

"Protams, ka nē," Ifantiono pauda medijiem nostāju jautājumā par to, vai UEFA atbalstīs Eiropas profesionālo futbola līgu (EPFL) izstrādāto prasību. "Viņi ir vieni šajā nostājā, un pat savā starpā viņu viedokļi atšķiras."

UEFA ir atbalstījusi FIFA pausto gatavību klubiem maksāt 209 miljonus dolāru (195 miljonus eiro) par spēlētāju palaišanu uz 2018. un 2022.gada Pasaules kausa finālturnīriem.

Neskatoties uz to, Infantino paudis, ka Eiropas labākajām līgām vajadzētu "nolaisties uz zemes" un akceptēt 2022.gada Pasaules kausa izcīņas datumus. "Ikviens var plānot savus turnīrus, ņemto vērā šos datumus, un mēs to arī darīsim."

Nedēļas nogalē EPFL pieņēma rezolūciju, kas neatbalstīja tradicionālo Pasaules kausa laika pārcelšanu no vasaras uz ziemu.

"EPFL ir gatava atbalstīt jebkuru likumīgu darbību, kuru ievēros līgas," pauda Francijas Futbola līgu (LFP) prezidents Frederiks Tiress.

Tajā pašā laikā Infantino atzina, ka vienošanās starp FIFA un Eiropas klubu asociāciju ir "pozitīva".

"209 miljoni dolāru (195 miljoni eiro) situācijā, kad FIFA ienākumi ir vairāk nekā pieci miljardi dolāru (4,58 miljardi eiro), nav milzīga summa," atzinis UEFA ģenerālsekretārs. "Es domāju, ka ir tikai normāli, ka FIFA dalās ar klubiem no saviem ienākumiem."

Jau ziņots, ka FIFA maksās klubiem visā pasaulē 209 miljonus dolāru (195 miljonus eiro) par spēlētāju palaišanu uz 2018. un 2022.gada Pasaules kausa finālturnīriem.

Kā zināms, klubi ir īpaši neapmierināti ar 2022.gada Pasaules kausu, kas Katarā risināsies novembrī un decembrī, tādējādi ievērojami iespaidojot klubu sezonu daudzās pasaules valstīs.

Klubi saņems kompensāciju par katru dienu, kurā tas spēlētājs būs nacionālās valstsvienības rīcībā.

Tikmēr UEFA klubiem izmaksās 150 miljonus eiro par spēlētāju dalību 2016.gada Eiropas čempionātā.

Kā zināms, ja parasti Pasaules kausa finālturnīri risinās jūnijā un jūlijā, 2022.gada sacensības noslēgsies 18.decembrī.

Lielākais šķērslis Katarā spēlēt futbolu ierastajā gadalaikā ir augstā temperatūra, kas vasarā var sasniegt 40 grādus pēc Celsija. Šāda temperatūra futbola spēlēšanu padarītu bīstamu dzīvībai.

Ja Pasaules kauss norisinātos novembrī, spēlētāji un līdzjutēji izbaudītu patīkamu gaisa temperatūru - 25 grādi pēc Celsija, kas ir līdzīgi apstākļiem iepriekšējos finālturnīros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!