Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas futbola uzbrucējs Artjoms Rudņevs sestdien nāca laukumā uz maiņu Vācijas bundeslīgas mačā, neglābjot viņa pārstāvēto Hamburgas SV (HSV) komandu no zaudējuma, kas to pietuvinājis izkrišanai no valsts spēcīgākā čempionāta.

Svarīgā mačā HSV izbraukumā ar 1:2 (1:2) piekāpās "VfB Stuttgart" futbolistiem.

Visi vārti šajā mačā tika gūti pirmajā puslaikā, turklāt mača rezultātu atklāja viesi no Hamburgas, kuriem 12.minūtē izcēlās serbu pussargs Gojko Kačars. Tiesa, tie izrādījās pirmie un vienīgie HSV vārti šajā mačā, jo pēcāk vārtus guva tikai mājinieki, bumbu pretinieku vārtos raidot Kristiānam Gentneram un Martinam Harnikam.

Rudņevs šajā mačā laukumā nāca uz maiņu cīņas 58.minūtē, uzbrukuma smailē nomainot Pjēru Mišelu Lasogu, taču glābt komandu no zaudējuma Latvijas uzbrucējam neizdevās.

Līdz ar to ir pārtrūkusi HSV trīs maču bezzaudējumu sērija.

Tikmēr pie svarīgas uzvaras tikusi Menhengladbahas "Borussia", kas izbraukumā ar 2:0 (0:0) pieveica Brēmenes "Werder", tādejādi sezonas noslēgumā sev nodrošinot vismaz trešo vietu, kas ļauj automātiski kvalificēties UEFA Čempionu līgas apakšgrupu turnīram.

Uzvarētāju sastāvā abus vārtus guva brazīliešu uzbrucējs Rafaels.

Pie uzvaras izdevies tikt arī otrajā vietā esošajai "VfL Wolfsburg", kas savu skatītāju priekšā ar 2:1 (1:1) pieveica Dortmundes "Borussia", bet neveiksmju josla turpinās jau čempiontitulu nodrošinājušajai Minhenes "Bayern", kas ar 1:2 (1:1) izbraukumā piekāpās "Freiburg" priekšā. Mājinieki uzvaru nodrošināja vien kompensācijas laika priekšpēdējā minūtē.

Bundeslīgas kopvērtējumā vienu kārtu pirms turnīra beigām līdere ar 76 punktiem 33 spēlēs ir "Bayern", bet 68 punkti ir "VfL Wolfsburg", no kuras par diviem punktiem atpaliek Menhengladbahas "Borussia". Tikmēr ceturtā ar 61 punktu ir Leverkūzenes "Bayer".

Tikmēr HSV ar 32 punktiem noslīdējusi uz 17.vietu 18 komandu konkurencē. Šobrīd komanda atrodas izkrišanas zonā, bet, lai no tās izkļūtu, Hamburgas klubam pēdējā kārtā obligāti jāuzvar spēcīgā Gelzenkirhenes "Schalke 04" un jācer uz labvēlīgiem citu spēļu rezultātiem.

Pretējā gadījumā HSV pirmo reizi kluba pastāvēšanas vēsturē izkritīs no valsts vadošās futbola līgas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!