Foto: EPA/LETA

Starptautiskā futbola federāciju asociācijas (FIFA) Ētikas komisija uz nenoteiktu laiku apturējusi trīs personu darbu, tādējādi organizāciju turpina vajāt negatīvi notikumi, kas pagājušajā nedēļā sākās ar korupcijas skandālu pirms FIFA kongresa un prezidenta vēlēšanām.

Pēc FIFA Ētikas komisijas iekšējās izmeklēšanas, kā arī ASV prokuratūras sniegtās informācijas apturēta CONCACAF ģenerālsekretāra Enrikes Sansa darbība. Tāpat no darba FIFA uz laiku atstādināti Kongo Futbola federācijas pārstāvji Žans Gijs Bleise Majolass un Badži Momo Vantete.

Tikmēr, protestējot pret Zepa Blatera pārvēlēšanu FIFA prezidenta amatā un nosodot korupcijas ēnu, kas veļas pār šo organizāciju, pamest FIFA nolēmusi Anglijas Futbola asociācijas (FA) valdes locekle Hetere Rabatsa. Viņa FIFA darbojās komitejā cīņā pret rasismu un diskrimināciju, kuras vadītājs bija Džefrijs Vebs – FIFA viceprezidents no Kaimānu salam, kuru pagājušajā nedēļā korupcijas skandāla ietvaros aizturēja Cīrihē.

Kā ziņojām, pagājušo trešdien no rīta Cīrihē pēc ASV varas iestāžu pieprasījuma tika aizturēta grupa augstu FIFA amatpersonu, kas apsūdzētas kukuļņemšanā, bet vēlāk Šveices prokuratūra paziņoja par vēl vienu lietu saistībā ar FIFA amatpersonu stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un korupciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!