Foto: Reuters/Scanpix

Sestdienas vakarā visas pasaules sporta līdzjutēju uzmanība pievērsta Berlīnei, kur "Olympiastadion" arēnā UEFA Čempionu līgas finālā tiksies "Barcelona" un Turīnas "Juventus" futbolisti.

Spēle sāksies pulksten 21:45 pēc Latvijas laika un to tiešraidē translēs TV6.

Jau pirms finālspēles zināms, ka viena no komandām iekļūs savdabīgā rekordistu klubiņā, jo gan "Juventus", gan "Barcelona" ir iespēja sezonā izcīnīt trešo titulu. "Barcelona" šogad ir triumfējusi Spānijas čempionātā un Spānijas kausā, bet Itālijā līdzīgu panākumu guvuši "Juventus" futbolisti. "Barecelona" gan var kļūt par pirmo klubu, kas divreiz paveicis līdzīgu varoņdarbu, jo trīs titulus izcīnīja 2009.gadā. Vēla šajā "trīs titulu klubiņā" ir Glāzgovas "Celtic" (1967.gads), Amsterdamas "Ajax" (1972.gads), "PSV Eindhoven" (1988.gads), "Manchester United" (1999.gads) un Minhenes "Bayern" (2013.gads).

Kā uzsver "Barcelona" galvenais treneris Luiss Enrike, vienībā kopš 2009.gada un Pepes Gvardiolas laikiem palikuši daudzi spēlētāji, tāpēc sasniegumu var atkārtot. "Mēs joprojām esam gados jauna komanda. Mums vēl ir daudz spēlētāju kopš Gvardiolas laikiem. Varam šo sezonu pavērst kā vēsturisku."

Tikmēr "Juventus" uzvaras gadījumā izvairīsies no kļūšanas par visu laiku Čempionu līgas finālu lielāko neveiksminieci. Pagaidām "Juventus", "Bayern" un "Benfica" ir bijuši pa pieciem neveiksmīgiem Čempionu līgas fināliem, bet Turīnas klubs, neveiksmes gadījumā, būs pirmais, kas sešas reizes piedzīvojis zaudējumu finālā.

Pirms fināla parasti prognozēs abu finālistu izredzes tiek vērtētas līdzīgi, tomēr arī šogad nelielu priekšrocību futbola eksperti dod Katalonijas komandai, lai gan finālos ne vienmēr favorīti ir uzvarējuši.

Pirms "lielā fināla" piedāvājam lasītājiem nelielu ieskatu par Čempionu līgas fināla statistiku un faktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!