Foto: AFP/Scanpix

Latvijas pussarga Aleksandra Cauņas pārstāvētā Maskavas CSKA vienība UEFA Čempionu līgas apakšgrupu turnīra otrajā mačā trešdien ar rezultātu 3:2 (3:0) savā laukumā pieveica Nīderlandes vienību Eindhovenas PSV.

Cauņa iekļuva šīs spēles pieteikumā, bet laukumā neizgāja.

CSKA līdz 36.minūtei pamanījās izvirzīties vadībā ar rezultātu 3:0. Rezultātu atklāja nigēriešu uzbrucējs Ahmeds Musa, bet turpinājumā divreiz precīzs bija Seidū Dumbija no Kotdivuāras, otros vārtus iesitot no 11 metru soda sitiena atzīmes.

Tomēr otrā puslaika vidū PSG iesita divus vārtus astoņu minūšu laikā, abas reizes atzīmējoties francūzim Maksimam Lestjēnam. 80.minūtē par otro pārkāpumu pret Musu noraidīts no laukuma tika PSV vienību pārstāvošais Santjago Ariass un CSKA futbolistiem vairākumā panākumu izdevās noturēt.

Kā zināms, pirmajā apakšgrupas kārtā CSKA viesos ar 0:1 piekāpās Vācijas vicečempioniem "VfL Wolfsburg", kamēr PSV savā laukumā ar 2:1 uzveica Anglijas premjerlīgas vienību Mančestras "United".

Komandas līdz šim savā starpā bija tikušās divas reizes, abos mačos 2007./08.gada sezonas grupu turnīrā uzvarot Nīderlandes vienībai.

CSKA patlaban ar 26 punktiem ir Krievijas čempionāta līdere, pēc desmit kārtām par pieciem punktiem apsteidzot tuvākos sekotājus. Savukārt PSV ar 14 punktiem septiņās spēlēs ieņem ceturto vietu Nīderlandes čempionāta kopvērtējuma tabulā.

Tikmēr otrajā B apakšgrupas mačā pirmo uzvaru turnīrā šosezon guva pašreizējā premjerlīgas līdere "United", kas atspēlējās no iedzinējiem un ar 2:1 (1:1) savā laukumā pieveica "VfL Wolfsburg".

Rezultāts tika atklāts jau ceturtajā minūtē, kad precīzs bija viesu spēlētājs Daniels Kaliguri, bet izlīdzinājumu 34.minūtē panāca spānis Huans Mata, realizējot pret sevi nopelnīto 11 metru soda sitienu.

Uzvaru Mančestras klubs izrāva 53.minūtē, kad pēc skaistas piespēles izklupienā no vārtu priekšas atzīmējās aizsargs Kriss Smolings.

Līdz ar to pēc divām kārtām šajā grupā katrai no četrām komandām ir pa trim punktiem, turklāt visām ir arī neitrāla gūto un ielaisto vārtu attiecība.

Vēsturē pirmajā UEFA Čempionu līgas spēlē Kazahstānā trešdien vietējā futbola komanda "Astana" panāca neizšķirtu 2:2 (0:1) cīņā ar Turcijas vienību Stambulas "Galatasaray".

Spēles rezultātu ar tālsitienu 31.minūtē atklāja "Galatasaray" spēlētājs Bilals Kisa, un turpinājumā tas nemainījās vairāk nekā 40 minūtes.

Vispirms 77.minūtē bumbu savos vārtos ieraidīja viesu spēlētājs Hakans Balta, rezultātam kļūstot neizšķirtam 1:1, tomēr 86.minūtē pēc "Galatasaray" spēlētāja Sinana Gimiša sitiena bumba ielidoja vārtos no mājinieku vārtsarga Nenada Eriča rokām.

Tiesa, "Galatasaray" vadību saglabāja vien īsu brīdi un vēl pirms kompensācijas laika "Astana" rezultātu izlīdzināja - pirmo raidījumu viesu vārtsargs Fernando Muslera atsita, tomēr uzreiz pēc tam Rodžers Kanjass izdarīja vēl vienu sitienu, un bumba ielidoja vārtos no "Galatasaray" futbolista Lionela Karoles kājas.

Zīmīgi, ka 2010.gadā kolumbietis Kanjass vairākas spēles aizvadīja arī Latvijas komandā Ventspils "Tranzit"

Grupu turnīrā, kas risināsies līdz 9.decembrim, 32 komandas tika salozētas astoņās apakšgrupās. Pēc divu apļu sacensībām katras grupas divas spēcīgākās vienības iekļūs astotdaļfinālā, bet trešajā vietā palikušās komandas sezonu turpinās UEFA Eiropas līgā.

Čempionu līgas fināls nākamā gada 28.maijā norisināsies "San Siro" stadionā Milānā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!