Foto: F64

Valsts titulētākais futbola klubs Rīgas "Skonto", kas nenokārtoto parādsaistību dēļ nav saņēmis A licenci dalībai šī gada Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" čempionātā, vēl nav padevies un centīsies sakārtot finanšu problēmas, kā arī vēl lems par iespējamo dalību pirmās līgas čempionātā, pastāstīja kluba valdes locekle Dace Grīnberga.

Kā zināms, Latvijas Futbola federācijas (LFF) Apelāciju komisija ceturtdien noraidīja "Skonto" apelāciju par LFF Klubu licencēšanas komisijas lēmumu nepiešķirt pērnā gada vicečempionei A licenci.

"Lēmumu pārsūdzējām, taču mūsu apelāciju noraidīja. Lēmums vairs nav pārsūdzams, tāpēc to nevar vērtēt vai apspriest," sacīja Grīnberga.

"Skonto" vēl var pieteikties dalībai Latvijas pirmās līgas čempionātam, kur dokumenti jāiesniedz līdz 15.februārim. Grīnberga norādīja, ka komandas vadība vēl nav izlēmusi, vai pieteikties šim turnīram. "Katrā ziņā rokas vēl neesam nolaiduši," viņa piebilda.

Viņa pastāstīja, ka joprojām notiek sarunas kluba vadības sarunas ar sportistiem un darbiniekiem par finansiālo problēmu risinājumiem, kā arī par iespējamo atbalstītāju piesaistīšanu.

Grīnberga arī atklāja, ka ir izveidots parādsaistību dzēšanas grafiks, taču to neizdevās izpildīt līdz LFF noteiktajam termiņam.

LFF Apelāciju komisijas vadītājs Aivars Bergers ceturtdien norādīja, ka "Skonto" nebija izpildījis vairākus kritērijus. "Ja treniņbāzes un stadiona jautājums varēja tikt atrisināts, ar finansiālām saistībām bija citādāk. "Skonto" nevarēja izpildīt finanšu kritērijus. Visiem klubiem ir vienādi nosacījumi, nedrīkst būt izņēmumi. Turklāt "Skonto" kavējās arī ar apelācijas izskatīšanai nepieciešamo dokumentu iesniegšanu."

Pirms gada "Skonto" bija līdzīgā situācijā, taču toreiz tam tika piešķirta licence, jo klubs bija izstrādājis plānu parādsaistību nokārtošanai. Bergers pastāstīja, ka šis plāns gada laikā tā arī netika izpildīts, un to vērā ņēma arī LFF Apelācijas komisija.

Tikmēr ceturtdien licenci dalībai virslīgā automātiski ieguva "Rīgas futbola skola" (RFS), kas kļuva par tās pretendenti pēc tam, kad LFF klubu licencēšanas komisija nolēma "Skonto" komandai nepiešķirt licenci.

Līdz ar to 2016.gada virslīgas čempionātā startēs "Liepāja", "Ventspils", "Jelgava", "Daugavpils", Jūrmalas "Spartaks", "Riga", "Metta"/"Latvijas Universitāte" un RFS.

Virslīgā šogad debitēs uzreiz divas komandas - "Riga" un RFS.

Kā zināms, "Skonto" jau vairākus gadus bija ievērojamas problēmas ar parādiem, kas regulāri raisīja grūtības iegūt licenci dalībai virslīgā. Piemēram, 2014.gadā "Skonto" un Daugavpils "Daugava" komandas pēc apelāciju izskatīšanas tika licencētas vien dienu pirms "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta sezonas sākuma, bet 2015.gadā, kaut tas notika laicīgāk, arī "Skonto" licenci ieguva vien pēc apelācijas iesniegšanas.

"Skonto" ir visu laiku titulētākā Latvijas futbola komanda. Valsts čempionātā nepārspēta tā palika laika posmā no 1992. līdz 2004.gadam, kā arī 2010.gadā. Pēdējos gados, kaut "Skonto" komanda praktiski visu laiku bijusi parādā saviem spēlētājiem, tā jau četrus gadus pēc kārtas spējusi finišēt virslīgas otrajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!