Foto: AFP/Scanpix

Latvijas futbola izlases pretiniece 2018.gada Pasaules kausa (PK) kvalifikācijas turnīrā Portugāle otrdien pārbaudes spēlē uzveica Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) pasaules ranga līderi Beļģiju.

Portugāle bija pārāka savā laukumā ar rezultātu 2:1 (2:0).

Spēles rezultāts tika atklāts cīņas 20.minūtē, kad precīzs bija portugāļu uzbrucējs Nani, bet piecas minūtes pirms pirmā puslaika beigām jau divu vārtu pārsvaru mājiniekiem nodrošināja Spānijas granda Madrides "Real" zvaigzne Krištianu Ronaldu.

Otrajā puslaikā Romels Lukaku vienus vārtus atguva, tomēr tas netraucēja portugāļiem svinēt uzvaru ar 2:1.

Tikmēr otro zaudējumu pēc kārtas cietusi vēl viena Latvijas pretiniece Šveice, kas savu skatītāju priekšā ar 0:2 (0:1) piekāpās Bosnijai un Hercegovinai. Uzvarētājiem ar vārtu guvumiem izcēlās Itālijas A sērijas komandas "AS Roma" bosniešu tandēms uzbrucējs Edins Džeko un pussargs Miramels Pjanicš.

Pārliecinošu uzvaru pārbaudes spēlē otrdien izcīnīja Vācija, kas savā laukumā ar 4:1 (2:0) pārspēja Itāliju. Savukārt pēdējā laikā nesekmīgi spēlējošā Nīderlande ar 2:1 (0:1) viesos uzveica Angliju, bet Francija savu skatītāju priekšā ar 4:2 (2:0) apspēlēja krievus, kamēr Slovākija, ar kuru Latvija piektdien nospēlēja bezvārtu neizšķirti, viesos cīnījās 2:2 (2:2) ar Īriju.

Jau ziņots, ka Latvijas izlase otrdien pārbaudes cīņā 5:0 (0:0) pretinieku laukumā sagrāva Gibraltāru, visus vārtus gūstot otrajā puslaikā. Latvijas izlase pie panākuma tika pēc 18 mēnešu pārtraukuma, atkārtojot savu visu laiku pārliecinošāko panākumu, jo 1935.gadā Lietuvu pārspēja ar 6:1, bet 2012.gadā dienvidu kaimiņus uzvarēja arī ar 5:0.

Mariana Pahara trenētās komandas labā divus vārtus guva Jānis Ikaunieks, bet pa reizei precīzi bija Kaspars Dubra, Valērijs Šabala un Aleksejs Višņakovs. Ikauniekam un Dubram šie bija pirmie precīzie sitieni valstsvienības rindās, kamēr Šabala un Višņakovs izlasē nu ir iesituši pa deviņiem vārtiem katrs.

Jūnija sākumā Baltijas kausa izcīņā Latvija tiksies ar Lietuvu un Igauniju, savukārt rudenī valstsvienība sāks 2018.gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīru. Latvijas izlase kvalifikācijā spēlēs vienā grupā ar Portugāli, Šveici, Ungāriju, Farēru salām un Andoru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!