Foto: F64
Atlaišana no "SynotTip" Latvijas futbola virslīgas debitantes "Rīgas Futbola skolas" (RFS) galvenā trenera amata ir sitiens pa imidžu, taču pazust no Latvijas futbola pieredzējušais treneris Jurijs Popkovs tāpēc negrasās.

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā RFS paziņoja, ka no galvenā trenera amata atbrīvo Popkovu, bet viņa vietā, līdz tiks atrasts jauns galvenais treneris, komandu vadīs līdzšinējie Popkova palīgi Jurijs Ševļakovs un Andrejs Kaļiņins.

Popkovam RFS vadības lēmums bija negaidīts.

"Teikšu godīgi, neko tādu negaidīju un biju pārsteigts. Iemeslus, kāpēc mani atlaida, jāprasa kluba vadībai, taču es savā dzīvē esmu tik daudz pieredzējis, ka šo lēmumu pieņēmu ar sapratni," atzina treneris. "Tomēr šādā situācijā vēl nebiju nonācis, jo ne reizi līdzšinējā trenera karjerā, bet RFS man bija jau devītais klubs, tik ātri atlaists netiku, jo komandā nostrādāju nepilnu gadu. Protams, tas ir nepatīkami, tas ir sitiens pa manu imidžu, taču es noteikti reabilitēšu savu vārdu", apņēmības pilns bija Popkovs.

Iepriekš RFS ģenerāldirektors Maksims Krivuņecs aģentūrai LETA norādīja, ka Popkovs atlaists, jo kluba vadība un treneris bijuši atšķirīgās domās par komandas attīstību un par to, kā mainīt pašreizējo situāciju. RFS sezonas pirmajās trīs spēlēs izcīnīja vienu uzvaru un ar trim punktiem kopvērtējumā atrodas priekšpēdējā, septītajā, pozīcijā, apsteidzot tikai citu debitanti "Riga".

RFS sezonas ievadā ar 0:4 kapitulēja "Jelgavai", vēlāk ar 3:2 pārspēja vienu no pašreizējām kopvērtējuma līderēm "Metta"/"Latvijas Universitāte", bet pagājušajā nedēļas nogalē ar 0:1 piekāpās arī "Daugavpilij".

"100%, ka varējām nospēlēt labāk. Es vienmēr esmu veltījis uzmanību ne tikai spēles kvalitātei, bet arī rezultātam. Tas varēja būt labāks. Tajā pat laikā jāatceras, ka RFS sagatavošanās posms bija ļoti īss, manuprāt, virslīgas vēsturē visīsākais kāds vien ir bijis," Popkovs atgādina, ka RFS tikai februārī uzzināja, ka varēs spēlēt virslīgā, kurai finansiālo saistību nepildīšanas dēļ netika pielaista titulētā "Skonto".

Popkovs neslēpa, ka no komandas spēlētājiem īsti nav atvadījies, jo uzzinot par negaidīto atlaišanu, viņš pateicis paldies par doto iespēju un uzreiz devies projām.

"Tagad man ir jāreabilitējas un esmu pārliecināts, ka atgriezīšos futbolā un kādai komandai vēl noteikti būšu noderīgs. Šobrīd nevaru pateikt, kādā statusā un kvalitātē es atgriezīšos, arī piedāvājumu pagaidām nav, taču nešaubos, ka tie būs. Jā, šobrīd komandas izvēles pārsvarā gados jaunus trenerus, taču tas nav būtiski, jo futbolā treneris vai nu ir, vai nav, vienalga, cik viņam gadu," uzskata Popkovs.

"Latvijas futbolā darbu dabūt ir grūtāk, jo komandu nav nemaz tik daudz, taču es nešaubos, ka vēl palīdzēšu kādam klubam," pārliecināts ir treneris, kurš pirms diviem gadiem tika pie Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) "Pro" kategorijas treneru licences, kas ļauj strādāt augstākajā līmenī.

Popkovs ir bijušais Latvijas futbola izlases un meistarkomandas Rīgas "Daugava" spēlētājs. Izlasē viņš no 1992. līdz 1994.gadam aizvadīja 18 spēles, kurās guva vienus vārtus.

Jau ziņots, ka RFS pagājušajā sezonā Popkova vadībā izcīnīja trešo vietu pirmās līgas čempionātā. Savukārt ja vēl februārī RFS vadība norādīja, ka vienības mērķis ir saglabāt vietu virslīgā un sezonas budžets kopumā bija plānots apmēram 200 000 eiro, mēnesi vēlāk vienības mērķis jau bija iekļūt labāko četriniekā, turklāt palielinājās arī budžets.

Popkovs pirms RFS vadīšanas 2013.gadā strādāja ar Jūrmalas "Spartaku", bet pirms tam ir trenējis arī virkni citu komandu, tostarp "Liepājas metalurgu", arī Rīgas "Daugavu", kā arī strādājis Lietuvā ar Tauraģes "Tauras" vienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!