Foto: LETA
Latvijas "SynotTip" futbola virslīgas debitante "Rīgas Futbola skola" (RFS) no galvenā trenera amata atlaidusi pieredzējušo Juriju Pokpkovu, kurš līdz ar to kļuvis par pirmo atlaisto speciālistu čempionātā šosezon.

Kā pastāstīja vienības ģenerāldirektors Maksims Krivuņecs, lēmums pieņemts, jo komandas vadība un treneris bijuši atšķirīgās domās par komandas attīstību un par to, kā mainīt pašreizējo situāciju.

RFS pirmajās trijās virslīgas kārtās guvusi vienu uzvaru un pašlaik ar trim punktiem kopvērtējumā atrodas priekšpēdējā, septītajā, pozīcijā, apsteidzot tikai citu debitanti "Riga".

RFS sezonas ievadā ar 0:4 kapitulēja "Jelgavai", vēlāk ar 3:2 pārspēja vienu no pašreizējām kopvērtējuma līderēm "Metta"/"Latvijas Universitāte", bet pagājušajā nedēļas nogalē ar 0:1 piekāpās arī "Daugavpilij".

"Galvenā trenera pienākumu izpildītāji pašlaik būs līdzšinējie Popkova palīgi Jurijs Ševļakovs un Andrejs Kaļiņins. Mums ir potenciālie trenera kandidāti, bet pagaidām nezinu, kad apstiprināsim jaunu galveno treneri," teica Krivuņecs.

Latvijas U-19 izlases treneris Kaļiņins RFS treneru štābam pievienojās vien martā un viņa atbildībā bija komandas jauno spēlētāju individuālā sagatavotība un dublieru komanda.

Kā zināms, RFS pagājušajā sezonā izcīnīja trešo vietu pirmās līgas čempionātā, tomēr pēc tam, kad licenci dalībai virslīgā nesaņēma valsts titulētākā komanda "Skonto", iespēju startēt spēcīgāko komandu vidū ieguva šī vienība.

Ja vēl februārī RFS vadība norādīja, ka vienības mērķis ir saglabāt vietu virslīgā un sezonas budžets kopumā bija plānots apmēram 200 000 eiro, mēnesi vēlāk vienības mērķis jau bija iekļūt labāko četriniekā, turklāt palielinājās arī budžets.

Pieredzējušais Popkovs RFS komandu vadīja arī pagājušajā sezonā, kad tā vēl sacentās pirmajā līgā, bet virslīgā viņš iepriekšējo reizi strādāja 2013. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!