Foto: Reuters/Scanpix

Smagas traumas dēļ Anglijas premjerlīgas futbola kluba Londonas "Arsenal" uzbrucējam Denijam Velbekam būs jāizlaiž šovasar Francijā gaidāmais Eiropas čempionāta finālturnīrs.

Pašlaik 25 gadus vecais Velbeks guvis ceļgala traumu, turklāt futbolistam jau veikta operācija, bet rehabilitācijas process prasīs aptuveni deviņus mēnešus. Līdz ar to ir skaidrs, ka uzbrucējs ne tikai nevarēs piedalīties Eiropas čempionātā, bet viņam būs jāizlaiž arī nākamās sezonas pirmā daļa.

Velbeks labā ceļgala skrimsli traumēja svētdien notikušajā premjerlīgas spēlē, kurā "Arsenal" izbraukumā nospēlēja neizšķirti 2:2 ar Mančestras "City".

Zīmīgi, ka pirms tam Velbeks bija savainojis kreisās kājas ceļgalu, kas viņam lika izlaist desmit mēnešus, un pēc atlabšanas viņš laukumā atgriezās februārī. Kopš atgriešanās laukumā anglis 15 spēlēs guva piecus vārtus.

Jau tuvākajās dienās Anglijas izlases galvenais treneris Rojs Hodžsons nosauks sastāvu Eiropas čempionāta finālturnīram, turklāt pirms tam tajā vieta esot atradusies arī Velbekam. Līdz ar to speciālists šobrīd ar futbolistu nosaukšanu nolēmis nedaudz nogaidīt.

Eiropas čempionāta finālturnīrs Francijā notiks no 10. jūnija līdz 10. jūlijam, bet Anglija tajā spēlēs vienā apakšgrupā ar Krieviju, Velsu un Slovākiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!