Foto: Reuters/Scanpix

Skotijas, Anglijas un Velsas Futbola federācijas cenšas panākt, lai Starptautiskā Futbola federācija (FIFA) britu futbolistiem atļauj pie formastērpa piespraust tradicionālās sarkanās magones, ar ko atzīmē Pirmā pasaules kara un vēlāko militāro konfliktu upuru piemiņu.

FIFA ir paziņojusi, ka aizliedz izmantot šo piespraudi, jo tas esot "politisks vēstījums". Kā zināms, starptautiskajās futbola spēlēs futbolistiem ir aizliegts uz formastērpiem izvietot "politiskus, reliģiskus un komerciālus saukļus".

Skotijas, Anglijas un Velsas Futbola federācijas tagad cenšas noskaidrot, kādas varētu būt sankcijas, ja attiecīgo izlašu spēlētājiem novembrī, kad tiek atzīmētas Pirmā pasauleskara beigas, pie formastērpiem būs sarkanās magones. Bargākais sods, ko paredz FIFA, ir punktu atņemšana.

Viens no risinājumiem būtu sarkanās magones piespraušana pie aprocēm, norāda BBC.

"Mēs cieši sadarbojamies ar Karalisko britu leģionu, lai arī šogad godinātu un atcerētos tos, kuri upurēja savu dzīvību bruņotajos spēkos," BBC citē Anglijas Futbola federācijas (FA) preses pārstāvi. "Pēdējo nedēļu laikā FA ir diskutējusi ar FIFA par šo piemiņas dienu, lai tā atļautu Anglijas izlases spēlētājiem izrādīt atbalstu "Magoņu aicinājumam" Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas mačā ar Skotiju".

Anglijas un Skotijas izlašu tikšanās notiks 11. novembri Vemblija stadionā, bet dienu vēlāk Kārdifā spēlēs Velsa un Serbija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!