Foto: F64

Ambiciozajai Latvijas futbola komandai "Riga" ir viss, lai tā sasniegtu visaugstākos mērķus visos turnīros, kuros piedalās, norādīja šīs vienības uzbrucējs Valērijs Šabala.

Jau ziņots, ka 22 gadus vecais Šabala atgriezies Latvijā un uz īres tiesībām no Beļģijas vienības "Club Brugge" pievienojies "Riga".

"Kad "Riga" man piedāvāja iespēju pievienoties klubam, uzreiz nodomāju, ka šis ir ļoti labs projekts. Klubā strādā profesionāli cilvēki, un man pašam gribējās sākt spēlēt, palīdzēt komandai un sasniegt mērķus. Uzskatu, ka sastāva ziņā mums ir viss, lai sasniegtu visaugstākos mērķus visos turnīros, kuros piedalīsimies, tāpēc arī nolēmu pievienoties "Riga" sastāvam," Latvijas galvaspilsētā bāzētais klubs citē Šabalas teikto.

"Arī kolektīvs mums ir ļoti labs, un man bija viegli iekļauties komandā. 90 procentus spēlētāju jau pazīstu - ar kādu esmu spēlējis kopā klubā, ar kādu to darījis izlasē. Tāpēc problēmas vispār nebija, visi puiši ir draudzīgi un ļoti labi uzņēma mani komandā. Saspēle pakāpeniski uzlabojas, no spēles uz spēli kļūst tikai labāka. Labāk sākam saprast viens otru. Līdz sezonas sākumam vēl ir četras nedēļas, tāpēc saspēle vēl tikai uzlabosies un būsim optimālajā kondīcijā," norādīja uzbrucējs.

Šabala atklāja, ka viņa galvenais mērķis ir palīdzēt komandai izpildīt tās nospraustos uzdevumus.

"No sākuma galvenais ir uzvarēt Latvijas kausa izcīņā, lai šogad varam spēlēt Eirokausos. Protams, arī par čempionātu mēs nedrīkstam aizmirst. Arī tur mums ir paši augstākie mērķi. Pašam ir labi jāstrādā, jāgūst vārti un tādā veidā palīdzēšu komandai sasniegt mērķus," pauda Šabala, kurš trīs jaunās sezonas pārbaudes spēlēs guvis trīs vārtus.

Atzinīgus vārdus par Šabalu, kurš iepriekšējos gadus lielākoties pavadījis īrē, teica arī "Riga" sporta direktors Aleksandrs Romašins.

"Valērijam ir milzīgs potenciāls - vēl jauns futbolists, kuram ir 22 gadi. Saprotam, ka viņam vajag nedaudz restartēties, jo ir jau noguris braukāt pa īrēm," izteicās Romašins. "Domāju, šajos apstākļos viens otram palīdzēsim. Viņš atgriezīsies augstā līmenī, gūs vārtus un attiecīgi sniegs labumu klubam. Ja viss izdosies, pēc šīs sezonas esam gatavi viņu izpirkt no "Club Brugge"."

Vēl 2015. gadā "Riga" ar nosaukumu "Caramba"/"Dinamo" triumfēja Latvijas pirmajā līgā, iegūstot iespēju debitēt virslīgā, savukārt pērnajā sezonā ar 36 punktiem 28 spēlēs "Riga" virslīgā izcīnīja piekto vietu.

Jaunā virslīgas sezona sāksies 10.martā ar "Jelgavas" un "Babītes" dueli, bet dienu vēlāk pirmo maču aizvadīs arī "Riga", kas tiksies ar Gorkša iepriekš pārstāvēto "Liepāju".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!