Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
"Liepājas" futbolisti otrdien Ziemas kausa mačā Rīgā ar 3:2 (2:0) pieveica vienu no savām principiālākajām pretiniecēm "Ventspili".

Pirmā puslaika gaitā liepājnieki pēc Denisa Ivanova un pēc Valērija Afanasjeva precīzajiem raidījumiem izvirzījās vadībā ar 2:0, turklāt neilgi pēc otrā puslaika sākuma "Ventspils" komanda raidīja bumbu savos vārtos, rezultātam kļūstot jau 3:0.

Tomēr Liepājas komandas futbolistiem uzvara nenāca nemaz tik viegli, jo pašā pamatlaika izskaņā divus vārtus "Ventspils" vienībai atguva krievu leģionārs Aleksejs Aleksejevs un Jurijs Matvejevs.

Zīmīgi, ka aprīļā sākumā "Liepāja" un "Ventspils" aizvadīs savstarpēju dueli arī Latvijas kausa izcīņas ceturtdaļfinālā.

"Ventspils" pirms tam Ziemas kausā bija tikusi pie uzvarām abās spēlēs, taču tagad piedzīvots pirmais zaudējums, kamēr liepājniekiem ir trīs panākumi četrās cīņās. Tas nozīmē, ka ļoti tuvu triumfam Ziemas kausa kopvērtējumā ir RFS komanda.

Citā Ziemas kausa mačā otrdien ambiciozā "Riga" komanda ar 3:1 (2:0) pārspēja nu jau "komanda.lv" pirmās līgas vienību "Daugavpili".

Pirmajā puslaikā rīdzinieki izvirzījās vadībā ar 2:0, pa vārtiem gūstot Oļegs Timofejevs un Latvijas izlases uzbrucējs Valērijs Šabala, kuram tie bija pirmie vārti "Riga" sastāvā. Mača 70.minūtē Ričards Žaldovskis gan samazināja rezultāta starpību līdz minimumam, taču punktu šai spēlei pielika Daniils Turkovs, kurš ar precīzu sitienu atzīmējās cīņas 86.minūtē.

"Riga" komandai, kas nesen noslēdza treniņnometni Apvienotajos Arābu Emirātos (AAE), šī bija vien pirmā spēle Ziemas kausā. Tāpat arī Daugavpils debitēja šajā turnīrā.

Ziemas kausa izcīņā bez zaudējumiem šobrīd cīnās RFS, kas guvusi uzvaras visās četrās spēlēs, Igaunijas klubs Nemmes "Kalju" ar divām uzvarām un "Riga", kas izcīnījusi panākumu vienīgajā mačā.

Ziemas kausā, kas komandām kalpo kā pirmssezonas sagatavošanās turnīrs, bez astoņām Latvijas virslīgas komandām šogad piedalās arī pa trim vienībām no Lietuvas un Igaunijas. Ziemas kausa mērķis ir klubiem nodrošināt kvalitatīvas pirmssezonas sagatavošanās spēles, taču ņemot vērā, ka jau sezonas ietvaros virslīgas komandas aizvada vismaz četras savstarpējās spēles (papildus skaitot Latvijas kausa mačus), pēc pašmāju klubu pārstāvju iniciatīvas piektajā jeb jubilejas turnīrā uzaicinājumu startēt saņēma vairākas vadošās Igaunijas un Lietuvas futbola vienības, kas ievērojami mainīja arī Ziemas kausa norises formātu.

Šoreiz Ziemas kauss netiek aizvadīts pēc tradicionāla izspēles formāta - apakšgrupu cīņām un finālspēlēm. Jaunā izspēles sistēma paredz, ka ne visi klubi aizvadīs vienādu spēļu skaitu, kā arī komandu pretinieki turnīra ietvaros būs dažādi. Līdz ar to uzvarētāju noteikšanā tiks izmantota uzvarēto spēļu procentuālā vērtība pret aizvadītajām. Līdzīga sistēma pastāv basketbolā.

Ziemas kausa izcīņa Latvijā tiek aizvadīta "Skonto" un "Elektrum" Olimpiskā centra hallēs, kā arī vairākas spēles norisinās Lietuvas un Igaunijas iekštelpu futbola hallēs.

Pērn februārī par Ziemas kausa čempioniem tika kronēti "Liepājas" futbolisti.

Pirmajā virslīgas Ziemas kausā 2013.gadā uzvarēja Daugavpils "Daugava", bet nākamos divus gadus turnīrā triumfēja Rīgas "Skonto".

Aizvadītajā sezonā Latvijas virslīgā triumfēja Jūrmalas "Spartaks" komanda, par čempioni kļūstot pirmo reizi kluba pastāvēšanas vēsturē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!