Nepatīkamus mirkļus otrdien pārbaudes spēlē piedzīvoja Krievijas futbola izlase un tās līdzjutēji, jo mača laikā sadursmē smagi cieta vārtsargs Andrejs Luņevs.

Krievijas futbola izlase otrdien pārbaudes spēlē cīnījās neizšķirti 3:3 ar Spānijas izlasi, bet incidents notika 89. minūtē. Spāņu futbolists Rodrigo Moreno saņēma labu piespēli un soda laukumā izgāja pret Luņevu. Krievu vārtsargs bezbailīgi metās ceļā un tvēra bumbu, bet spānis pēc inerces ietriecās Luņevā, ar celi trāpot pa galvu.

Krievijas izlases vārtsargs pēc trieciena zaudēja samaņu. Laukumā izskrējušie mediķi ātri dabūja Luņevu pie samaņas, bet pēc pirmās palīdzības sniegšanas viņš steidzami tika nogādāts tuvējā slimnīcā. Vēlāk Krievijas Futbola federācija paziņoja, ka sportista dzīvībai briesmas nedraud, viņš ir pie samaņas un drīzumā atveseļosies. Zināms, ka Luņevs sadursmē ir guvis smadzeņu satricinājumu, kā arī viņam ir pamatīga galvas brūce. Tomēr, vai pēc notikušā futbolistam būs kādas sekas, pagaidām mediķi neprognozē, vēsta Krievijas mediji.

Tā kā Krievijas izlase bija veikusi visas iespējamās maiņas, tad atlikušo laiku vārtos aizvadīja viens no futbolistiem Deniss Kokorins. Savukārt Moreno par notikušo nesaņēma nekādu sodu, bet spāņu futbolists pēc mača esot iegājis Krievijas izlases ģērbtuvē un atvainojies par notikušo.

Pēdējos gados smagāko traumu no futbola vārtsargiem guvis čehs Petrs Čehs. 2006. gadā "Chelsea" rindās viņam ar ceļgalu pa galvu trāpīja "Reading" uzbrucējs Stīvens Hārts. Čeham mediķi konstatēja galvaskausa lūzumu, bet vēlāk ārsti atklāja, ka vārtsargam sadursme varēja būt arī letāla. Nepilnus trīs mēnešus pēc incidenta Čehs atgriezās laukumā, un kopš tā brīža spēlē ar speciālu ķiveri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!