Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta noslēguma spēlē ceturtdien Teodora Bļugera pārstāvētā Vankūveras "Canucks" ar rezultātu 2:4 (1:1, 1:1, 0:2) izbraukumā zaudēja Vinipegas "Jets", kas izcīnīja savu astoto uzvaras pēc kārtas.

"Canucks" komandai šis mačs vairs neko daudz neizšķīra, jo jau iepriekš bija zināms, ka izslēgšanas spēles jeb Stenlija kausa izcīņu tā sāks pret Nešvilas "Predators". Bļugeram bija iespēja sasniegt savu NHL karjeras rezultativitātes rekordu vienas sezonas ietvaros, bet viņam pie punktiem pret "Jets" tikt neizdevās.

Viņš šajā mačā uz ledus pavadīja 14:23 minūtes, kuru laikā pielietoja divus spēka paņēmienus un uzvarēja 50% iemetienu, bet viņa lietderības koeficients bija negatīvs -3. Centra uzbrucējs no Latvijas šajā sezonā 68 spēlēs izcēlās ar sešiem vārtiem un 22 rezultatīvām piespēlēm, ar 28 rezultativitātes punktiem atkārtojot savu iespēto 2021./2022. gada sezonā.

"Canucks" labā pirmos vārtus guva Konors Gārlands, kurš precīzi meta sestajā minūtē, bet sešas minūtes vēlāk Gabriels Vilardi panāca izlīdzinājumu. Kols Perfeti 21. minūtē jau deva vadību "Jets" hokejistiem, bet otrās trešdaļas izskaņā Eliass Lindholms realizēja vairākumu un guva otros vārtus Vankūveras vienībai.

Nikita Čibrikovs trešajā trešdaļā atkal deva vadību "Jets", bet noslēgumā Perfeti ar metienu tukšos vārtos panāca mača gala rezultātu.

"Canucks" ar 109 punktiem 82 spēlēs bija labākā komanda Klusā okeāna divīzijā. Vērtējot visas Rietumu konferences komandas, Vankūveras vienība ieņēma trešo pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!