Foto: SHL

Latvijas uzbrucējs Rodrigo Ābols un Engelholmas "Rogle" pirmdien izcīnīja uzvaru Zviedrijas hokeja līgas (SHL) finālsērijas otrajā spēlē un panāca neizšķirtu.

"Rogle" viesos ar 1:0 (0:0, 0:0, 1:0) pārspēja Mārtiņa Dzierkala pārstāvēto Šellefteo AIK un sērijā līdz četrām uzvarām panāca 1-1.

Vienīgie vārti tika gūti trešās trešdaļas vidū, kad pēc Ābola piespēles mājinieku vārtsargu pārspēja Liāns Bihsels.

Ābols kopā uz ledus bija 18 minūtes un 15 sekundes, kuru laikā vienu reizi meta pa vārtiem, uzvarēja deviņos no 16 iemetieniem, pielietoja spēka paņēmienu un iekrāja pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Mājinieku rindās Dzierkals spēlēja 13 minūtes un astoņas sekundes, vienu reizi meta pa vārtiem un noslēdza spēli ar neitrālu lietderības koeficientu.

"Rogle" pusfināla sēriju pārvarēja, visās četrās spēlēs uzvarot pērnā gada čempioni Vekšes "Lakers", bet Šellefteo AIK ar 4-3 bija pārāka pār Gēteborgas "Frolunda". Pagājušajā sezonā par čempioni kļuva Vekšes "Lakers", kas finālsērijā ar 4-1 uzvarēja Šellefteo AIK.

Tralmaks ar Mitenu paliek Čehijas ekstralīgā

Latvijas uzbrucēja Eduarda Tralmaka un vārtsarga Mareka Mitena pārstāvētā Kladno "Rytīrži" pirmdien uzvarēja arī ceturtajā spēlē par palikšanu Čehijas hokeja ekstralīgā, saglabājot vietu spēcīgākajā Čehijas līgā.

Kladno vienība izbraukumā Brno ar 4:3 (0:1, 2:1, 2:1) pārspēja "Vsetīn" hokejistus un sērijā līdz četrām uzvarām bija pārāka ar 4-0.

Tralmaks starp uzvarētājiem laukumā bija 18 minūtes un 42 sekundes, no kurām septiņas minūtes un desmit sekundes spēlēja vairākumā. Viņš atzīmējās statistikā ar trīs metieniem pa vārtiem, uzvarētājiem sešiem no astoņiem iemetieniem un neitrālu lietderības koeficientu. Mitens palika uz rezervistu soliņa.

Tikmēr pretinieku rindās Patriks Zabusovs spēlēja deviņas minūtes un 25 sekundes un trīs reizes meta pa vārtiem, iekrājot neitrālu lietderības koeficientu. Daniels Bērziņš nebija iekļauts "Vsetīn" pieteikumā mačam.

Arī pagājušajā sezonā "Rytīrži" cīnījās pārspēlēs, kurās ar 4-0 guva panākumu pār Zlīnas "PSG Berani".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!