Viens no zviedru hokeja veterāniem Niklass Lidstrēms nolēmis vēl nebeigt profesionālo karjeru un otrdien noslēdza līgumu uz vienu sezonu ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu Detroitas "Red Wings".

40 gadus vecais aizsargs nākamajā sezonā Detroitā saņems 6,2 miljonus ASV dolāru.

Pieredzējušā hokejista vecākais dēls rudenī sāks mācīties Zviedrijā, tāpēc tika runāts, ka Lidstrēms, visticamāk, beigs karjeru. Tomēr zviedru izcilais hokejists nolēmis aizvadīt vēl vienu sezonu "Red Wings" komandā, kurā jau spēlējis 18 sezonas.

"Jā, domāju, ka varētu beigt karjeru, ka tā būs mana pēdējā sezona. Bet tagad esmu jau uzsācis gatavošanos jaunajai sezonai," teica Lidstrēms.

Kopā ar "Red Wings" komandu Lidstrēms četras reizes ir izcīnījis Stenlija kausu un uzskata, ka nākamajā sezonā Detroitas komandai ir visas iespējas vēlreiz izcīnīt trofeju. Piemēram, mēs varam cīnīties pret "Blackhawks". Viņi labi spēlē, bet mēs varam arī būt tur [finālā]."

Pagājušā sezonā zviedru veterāns guva deviņus vārtus un izdarīja 40 rezultatīvas piespēles, bet tikai otro reizi karjerā nebija starp kandidātiem uz sezonas labākā aizsarga balvu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!