Foto: AFP/Scanpix

Pēc tam, kad arī spēlētāji akceptēja jauno Nacionālās hokeja līgas (NHL) kolektīvo vienošanos un abas puses parakstīja vienošanās memorandu, sestdien oficiāli tika paziņots par lokauta noslēgšanos.

Uzreiz pēc šī paziņojuma NHL publicējusi saīsinātās sezonas kalendāru. Regulārais čempionāts ilgs no 19.janvāra līdz 27.aprīlim un tajā katra no 30 līgas komandām izspēlēs pa 48 spēlēm ar savas konferences komandām.

Savukārt Stenlija kausa izspēle sāksies vēl trīs dienas vēlāk.

NHL treniņnometnes sāksies svētdien un komandas pirms regulārā čempionāta sākuma neaizvadīs pārbaudes spēles.

Ja NHL klubu īpašnieki jauno kolektīvo līgumu vienbalsīgi pieņēma jau nedēļas vidū, spēlētāji par to balsoja piektdien un sestdien, piepildot prognozes, ka vienošanās tiks panākta.

Pēc tam gan abu pušu pārstāvji vēl aizvadīja arī vairāku stundu pārrunas, bet tomēr parakstīja vienošanās memorandu un arī oficiāli paziņoja par lokauta beigām.

Jaunais kolektīvais līgums noslēgts uz desmit gadiem, tomēr abām pusēm to būs iespējams pārtraukt jau pēc astoņiem. Turpmāk gan spēlētāji, gan komandas saņems pa 50% no vienību ienākumiem, bet līdz šim spēlētājiem pienācās 57%.

Algu griesti komandām šajā sezonā būs 70,2 miljoni dolāru (37,2 miljoni latu), bet no 2013./14.gada sezonas tie nokritīs līdz 64,3 miljoniem dolāru (34,1 miljonam latu).

Sākotnēji sezonai bija jāsākas oktobrī. Līga šoreiz nevēlējās atļauties zaudēt visu sezonu, kā notika iepriekšējā lokautā, kad pilnībā tika atcelts 2004./2005.gada čempionāts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!