Foto: AFP/Scanpix

Nacionālā hokeja līga (NHL) un Starptautiskā hokeja federācija (IIHF) praktiski panākušas vienošanos par NHL spēlētāju dalību 2014.gada Soču olimpiskajās spēlēs, vēsta ārvalstu masu mediji.

Pirmdien NHL komisārs Gerijs Betmens, IIHF prezidents Renē Fāzels un NHL Spēlētāju asociācijas (NHLPA) vadītājs Donalds Fērs pirmdien Ņujorkā piecas stundas diskutēja par pasaules spēcīgāko hokejistu iespējamo spēlēšanu Sočos, un vienošanās praktiski jau panākta.

"Vēl ir jāsaliek daži punkti uz "i". Bet mēs esam uz pareizā ceļa un lietas virzās uz priekšu. Tomēr būšu godīgs un teikšu, ka vēl nevaram paziņot, ka vienošanās panākta," saka Betmens. "Vēl ir daži darbi, bet lielākā daļā jautājumu – ne visos – ir ļoti laba abpusēja sapratne."

NHL klubu īpašnieku un vadības lielākā neapmierinātība ir par to, ka IIHF viņus uztverot kā otršķirīgus partnerus. NHL vēlas saņemt kādu kompensāciju par spēcīgākās līgas "aizvēršanu" uz divām nedēļām, kad risināsies Soču olimpiskās spēles. Tāpēc NHL vēlas, ka viņus uztver kā olimpiskā hokeja turnīra zīmola īpašniekus vai kā vienu no galvenajiem sponsoriem, lai ar olimpiskā zīmola palīdzību spētu gūt ienākumus no savu hokejistu dalības Sočos.

Tagad visas iesaistītās puses ar pieņemtajiem lēmumiem iepazīstinās savas organizācijas, bet drīzumā visām trīs pusēm ir jāpieņem galīgais lēmums, jo līdz Soču olimpiskajām spēlēm ir atlikuši tikai septiņi mēneši.

"Tagad man jāatgriežas savā federācijā, jārunā ar valstu hokeju federācijām un īpaši ar Starptautisko Olimpisko komiteju. Esmu pārliecināts, ka noslēgumā mēs tomēr vienosimies," kodolīgi izteicies Fāzels.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!