Foto: AP/Scanpix

Par izcili talantīgo uzskatītais somu uzbrucējs Džoels Armia, kurš ir viens no latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona konkurentiem uz vietu Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Bufalo "Sabres" sastāvā, lauzis roku, vēsta vietējie mediji.

Pašlaik 20 gadus vecais labās malas uzbrucējs smago traumu guvis trešdien notikušajā priekšpēdējā "Sabres" pirmssezonas pārbaudes spēlē.

Armia, kuru "Sabres" jauno spēlētāju draftā 2011.gadā izvēlējās ar 16.numuru, četrās pārbaudes spēlēs paguva tikt pie vieniem gūtiem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm. Plaši tika uzskatīts, ka viņam bija ļoti reālas iespējas nopelnīt vietu kluba pirmajā komandā.

"Viņš ļoti strauji progresēja. Domāju, ka katra nākamā spēle tam bija kā pierādījums," izteicies "Sabres" galvenais treneris Rons Rolstons.

Pēdējo pārbaudes maču "Sabres" aizvadīs piektdien, kad sacentīsies ar Karolīnas "Hurricanes". Vietējie mediji uzsver, ka šajā mačā parādītais sniegums tīkotājiem uz vietu sastāvā būs īpaši svarīgs, jo pašlaik cīņa par vietu pirmajā komandā ir ļoti sīva.

"Pāris aspektos vērtēšana turpina noritēt. Jau tagad ir skaidrs, ka mums nāksies pieņemt ļoti smagus lēmumus. Tas ir tas, ko mēs vēlamies. Gribam, lai puiši par šīm vietām pa īstam cīnās," izcēlis Rolstons.

Tāpat šonedēļ žokļa lūzuma dēļ no ierindas izkrita 24 gadus vecais labās malas uzbrucējs Korijs Trups. Līdz ar to pašlaik "Sabres" treniņos piedalās 27 spēlētāji - 16 uzbrucēji, deviņi aizsargi un divi vārtsargi. Līdz pirmdienai sastāvā būs palikuši maksimāli atļautie 23 spēlētāji.

Tiek uzskatīts, ka uzbrucēju pozīcijās brīvas pašlaik ir divas līdz četras vietas. Par tām cīnās centra uzbrucēji Koudijs Makkormiks, Kevins Porters un zviedrs Jūhans Lāšons, kā arī malējie uzbrucēji Girgensons, Braiens Flins un Lūks Edams.

Šajā ziņā daudz kas būs atkarīgs no treneru izvēles par uzbrucēja Tailera Enīsa vietu laukumā. Ja viņš tiks izmantots centra uzbrucēja pozīcijā, vieta sastāvā atliks vienam centra spēlētājam un diviem malējiem uzbrucējiem. Ja Enīss tomēr tiks izmantots kā malējais uzbrucējs, sastāvā, visticamāk, iekļūs divi centri un viens malējais uzbrucējs.

Vietējie mediji uzsver, ka no minētajiem spēlētājiem pirmssezonas pārbaudes spēlēs un treniņos sevi vislabāk ir pieteikuši Girgensons un Lāšons.

Girgensons līdz šim piedalījies četrās no sešām savas komandas pārbaudes spēlēm, izceļoties ar trim vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli.

Jaunā NHL sezona sāksies 1.oktobrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!