Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Bufalo "Sabres" kolektīvs turpina slavēt trīs jaunos komandas debitantus, starp kuriem ir Latvijas izlases uzbrucējs Zemgus Girgensons, vēsta vietējie mediji.

Jauno NHL sezonu Bufalo klubs ir sācis ar četriem zaudējumiem četrās spēlēs, kā rezultātā šaubīgi uz komandas atlikušo sezonas gaitu raugās komandas līdzjutēji, taču zaudējumus ir aizēnojuši "Sabres" jaunie hokejisti, kuri veiksmīgi pieteikuši savu lomu komandā.

Trīs debitanti -19 gadus vecais Girgensons, 19 gadus vecais krievs Mihails Grigorenko un 18 gadus vecais soms Rasmuss Ristolainens - ir izpelnījušies uzslavas ne tikai no faniem, bet arī komandas biedriem.

"Viņi ir izdarījuši apbrīnojamu darbu. Redzēt, kā visi trīs pusaudži tiek galā ar pienākumiem, ir neaprakstāmi,'' atzinis komandas aizsargs Tailers Maierss.

Īpašas uzslavas Maierss veltījis jaunajam aizsargam Ristolainenam. "Vienu par viņu varu teikt droši - viņš ir spēlējis īstā vīru līgā Somijā. Tas, kā viņš rīkojas laukumā, ir lieliski. Viņš izdara visu ļoti vienkārši, bet precīzi. Domāju, tāpēc viņš 18 gadu vecumā ir mūsu komandā.''

Bijušais Girgensona komandas biedrs Amerikas hokeja līgas (AHL) komandā Ročestras "Americans" Kevins Porters izteicies, ka latviešu hokejistam ir visi dotumi, lai NHL paliktu ilgi.

"Domāju, ka viņš ir paveicis lielisku darbu līdz šim. Viņš ir ļoti daudzpusīgs spēlētājs, kurš vienmēr rīkosies atbilstoši vajadzībām, turklāt pareizi. Tas ir viņa spēles stils. Uzskatu, ka viņš karjerā gūs daudz vārtu no vārtu priekšas," izteicies Porters.

Arī kluba galvenais treneris Rons Rolstons atzinis, ka jaunie spēlētāji komandai ir devuši pienesumu. "Aizvadītajās spēlēs viņi ir izdarījuši daudz laba. Domāju, ka komandai trūkst nedaudz veiksmes aizsardzībā."

"Uzbrucēji vēl nav kārtīgi iespēlējušies - tā nav viegla pozīcija, īpaši centrā. Pagaidām jaunieši dara visu apzinīgi, bet ir lietas, kuras jāpadara vēl labākas," skaidrojis Rolstons.

Pats Girgensons atzinis, ka spēlēt kopā ar gados jauniem hokejistiem ir vieglāk nekā ar slaveniem spēlētājiem. "Tas noteikti ir daudz vieglāk. Tādā veidā spēlētājs var uzņemties vairāk iniciatīvas, nevis tikai dot piespēles vadošajiem spēlētājiem. Tas ir veids, kā būt pašam sev."

Latvijas hokejistam piekritis arī Grigorenko. "Domāju, ka mums ir lielisks jauniešu kolektīvs, kurā ir daudz spēka, prasmes un cīņas gara. Tas viss strādā lieliski. Cerams, paliksim kopā."

Kā ziņots, Girgensons 19 gadu vecumā kļuvis par 19.Latvijas hokejistu, kurš spēlējis pasaules spēcīgākajā līgā. Turklāt viņš ir jaunākais latviešu debitants, kā arī pirmais latviešu spēlētājs, kurš NHL debijas spēlē ir izcēlies ar gūtiem vārtiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!