Foto: AFP/Scanpix

Latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons pirms nākamās Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Bufalo "Sabres" spēles trenējas komandas pirmajā uzbrucēju virknējumā, vēsta vietējie mediji.

Jauno sezonu "Sabres" komanda sākusi neveiksmīgi, trīs spēlēs piedzīvojot trīs zaudējumus un pašlaik visas līgas kopvērtējumā ieņemot priekšpēdējo - 29. - vietu. Tikmēr 19 gadus vecā Girgensona sniegums izpelnījies plašu līdzjutēju un hokeja speciālistu atzinību.

Nākamo spēli Bufalo klubs aizvadīs otrdien, kad savā laukumā tiksies ar Tampabejas "Lightning" komandu, bet ceturtdien gaidāms mājas duelis pret Kolumbusas "Blue Jackets" hokejistiem.

Pirmdienas treniņā, gatavojoties mačam pret "Lightning" komandu, Girgensons tika paaugstināts uz vienības pirmo uzbrucēju maiņu. Viņa pārinieki tajā bija austrietis Tomass Vaneks un kanādietis Koudijs Hodžsons.

Vairāki vietējie Bufalo mediji uzsver, ka Girgensons ir bijis pārliecinoši labākais komandas uzbrucējs pirmajās trīs sezonas spēlēs. Lai arī pašlaik nav viennozīmīgi secināms, ka latvietis otrdienas spēlē darbosies "Sabres" pirmajā maiņā, vietējo žurnālistu vērtējumā viņš šādu paaugstinājumu noteikti ir pelnījis.

Jāizceļ, ka uz otro maiņu no trešās pacelts latvieša līdzšinējais maiņas partneris un vienaudzis krievu uzbrucējs Mihails Grigorenko.

Savās pirmajās trīs NHL spēlēs karjerā Girgensons guvis vienus vārtus un iekrājis negatīvu lietderības koeficientu -1. Viņš pašlaik ir viens no diviem vārtus guvušajiem "Sabres" komandas spēlētājiem.

Girgensons 19 gadu vecumā kļuvis par 19.Latvijas hokejistu, kurš spēlējis pasaules spēcīgākajā līgā. Turklāt viņš ir jaunākais latviešu debitants.
Neviens cits Latvijas hokejists šosezon nav NHL komandu pieteikumos.

Pagājušajā sezonā Stenlija kausa izcīņas finālsērijā ar Bostonas "Bruins" komandu spēlēja uzbrucējs Kaspars Daugaviņš, tomēr jaunu līgumu Ziemeļamerikā viņam nepiedāvāja un šo sezonu latvietis sācis Šveicē.

Pirmssezonas sagatavošanās posmā ar NHL vienību "Lightning" bija arī vārtsargs Kristers Gudļevskis, kurš sezonu sāks Austrumkrasta hokeja līgā (ECHL).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!