Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas vārtsargs Kristers Gudļevskis piektdien palīdzēja savai komandai izcīnīt uzvaru Amerikas Hokeja līgas (AHL) regulārā čempionāta spēlē, kurā ar 5:4 (1:3, 1:1, 2:0, 0:0, 1:0) pēcspēles metienos tika pārspēts Zemgusa Girgensona bijušais klubs Ročesteras "Americans".

Gudļevskis šim mačam tika pieteikts pamatsastāvā un laukumā pavadīja visu spēli, atvairot 29 no 33 metieniem pa vārtiem.

Pēc pirmās trešdaļas "Crunch" uzvara šķita ne pārāk iespējama - "Americans" bija izvirzījušies vadībā ar 3:1, un arī pēc otrās trešdaļas divu vārtu pārsvars viņiem saglabājās - 4:2. Taču trešajā periodā "Crunch" spēja izlīdzināt rezultātu, pateicoties pretinieku noraidījumiem - abi vārti tika gūtu, spēlējot skaitliskajā vairākumā.

Pagarinājumā neviena no komandām vārtus neguva, bet pēcspēles metienos Gudļevskis palīdzēja Sirakūzu komandai svinēt uzvaru, atvairot četrus no pieciem pretinieku "bullīšiem". Ročesteras "Americans" vārtsargu Metu Haketu pēcspēles metienos pārspēja Ņikita Kučerovs un Sedriks Pakette.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!