Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Tampabejas "Lightning" vārtsargs Bens Bišops mačā pret Toronto "Maple Leafs" guvis savainojumu, kura dēļ nevarēja pabeigt spēli.

Bišops pirmā perioda sestajā minūtē tvēra ripu, taču pēc tam neveiksmīgi piezemējās, iespējams, savainojot plecu. Viņa vietā vārtos stājās Anderss Lindbaks, kurš palīdzēja komandai izcīnīt uzvaru ar 3:0.

Bišopa trauma Tampabejas komandai nākusi nevietā, jo nākamnedēļ jau sāksies Stenlija kausa izcīņa. Tomēr "Lightning" pamatvārtsarga savainojuma dēļ uz NHL varētu izsaukt Latvijas vārtu vīru Kristeru Gudļevski, kurš spēlē fārmklubā Amerikas hokeja līgā.

Gudļevskis nomināli šobrīd ir trešais "Lightning" vārtsargs. Viņš šosezon vairākas reizes izsaukts uz NHL, un bijis pieteikts četrām spēlēm, bet laukumā vēl nav devies.

Gudļevskis AHL čempionāta 34 spēlēs vidēji ielaidis 2,68 ripas un atvairījis 90,1% pretinieku metienu, tiekot pie 18 panākumiem un piecas reizes paliekot nepārspēts.

Bišops šajā sezonā ir viens no labākajiem NHL vārtsargiem. Ar viņu vārtos "Lightning" izcīnījusi 37 uzvaras, bet vidēji viņš ielaiž 2,23 vārtus un atvaira 92,4 procentus pretinieku metienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!