Foto: LETA

Mēnesi pirms pasaules čempionāta sākuma nav zināms, vai Latvijas hokeja izlasei turnīrā varēs palīdzēt talantīgais vārtsargs Kristers Gudļevskis.

Gudļevskis pirmo reizi par sevi lika runāt tieši pagājušā gada pasaules čempionātā, kurā laukumā bija visilgāk no vārtsargiem. Gudļevskis četros mačos ielaida deviņus vārtus, bet atvairīja 111 no 120 metieniem (92,5%).

Pēc pasaules čempionāta Gudļevski ar 124.numuru izvēlējās Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Tampabejas "Lightning", un vasarā vārtsargs devās uz Ziemeļameriku. "Lightning" vadība vēlējās, lai Gudļevskis piedalās Soču olimpiskajās spēlēs, kurās viņš par sevi pasaulei lika runāt spēlē pret Kanādu, kuras ģenerālmenedžeris bija "Lightning" ģenerālmenedžeris Stīvs Aizermans.

Šobrīd Gudļevskis spēlē Amerikas hokeja līgas (AHL) kluba Sirakūzu "Crunch", kas nav kvalificējies AHL "play off" turnīram. Tomēr Gudļevskis nomināli šobrīd ir trešais "Lightning" vārtsargs, bet Tampabejas komanda spēlēs NHL Stenlija kausā.

Kā skaidroja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) preses sekretārs Māris Gorbunovs, "Gudļevskis ir "Lightning" īpašums, un ar to jārēķinās". Pagaidām LHF nav sazinājusies ar Ziemeļamerikas klubu, jo ierasts, ka sezonas laikā spēlētājus par izlases lietām lieki netraucē. Pēc AHL sezonas beigām (19.aprīlī) būs zināms, vai "Lightning" vēlēsies Gudļevski laist uz pasaules čempionātu.

Jau ziņots, ka Latvijas hokeja izlase pirmdien oficiāli sāka treniņus pirms pasaules čempionāta, kas 9.maijā sāksies Minskā. Rīt Latvijas izlase dosies uz Somiju, kur 10. un 11.aprīlī aizvadīs divas pārbaudes spēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!