Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Tampabejas "Lightning", kura sistēmā atrodas latviešu vārtsargs Kristers Gudļevskis, pagarinājis līgumus ar ģenerālmenedžeri Stīvu Aizermanu, vēsta Ziemeļamerikas masu mediji.

Kā paziņoja "Lightning" īpašnieks Džefs Viniks, līgums ar Aizermanu pagarināts uz četriem gadiem. Jau pirms tam Viniks atzinīgi izteicās par Aizermana paveikto, novērtējot viņa darbu ar "A-plus" atzīmi.

"Gan organizācija, gan tikai komanda ir uz pareizā ceļa. Vēlos turpināt iesākto un esmu gandarīts, ka man tāda iespēja tagad tiek dota," teica Aizermans.

Viens no lielākajiem Aizermana sasniegumiem, pēc "Lightning" īpašnieku teiktā, ir kluba sistēmas sakārtošana tieši zemāko līgu aspektā. "Vislabākais veids, kā iegūt spēlētājus, ir paša kluba sistēma," uzsvēris Aizermans.

Kā zināms, tieši Aizermans noskatīja Gudļevski, kuru "Lightning" draftēja pagājušajā gadā ar 124.numuru. Šo sezonu Gudļevskis iesāka ECHL, taču ātri vien tika paaugstināts uz AHL un pat bija pieteikts uz dažām NHL spēlēm. Šobrīd Gudļevskis ir "Lightning" fārmkluba Sirakūzu "Crunch" pamatvārtsargs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!