Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Tampabejas "Lightning", kura sistēmā spēlē latviešu vārtsargs Kristers Gudļevskis, uz diviem gadiem pagarinājis līgumu ar vienības pamatvārtsargu Benu Bišopu.

Kā vēsta vietējie mediji, jaunais līgums 27 gadus vecajam amerikānim ļaus sezonā saņemt gandrīz sešus miljonus dolāru (4,4 miljonus eiro). Viņš nākamā gada vasarā būtu kļuvis par neierobežotu brīvo aģentu, taču jaunā vienošanās viņu ar "Lightning" saista līdz 2017.gada vasarai.

Bišops šajā komandā aizvadījis divas sezonas, pagājušajā kļūstot par tās pirmo numuru un uzrādot vairākus karjeras labākos statistiskos rādītājus. Viņš 63 regulārā čempionāta spēlēs ielaida vidēji 2,23 ripas un atvairīja 92,4% metienu, bet savainojuma dēļ pie dalības izslēgšanas turnīra cīņās netika.

Pēc sezonas Bišops kandidēja uz līgas labākā vārtsarga balvu.

Pirms tam NHL amerikānis neregulāri spēlēja kopš 2008./09.gada sezonas, pārstāvot arī Sentluisas "Blues" un Otavas "Senators" komandas. Kopumā viņam aiz muguras ir 108 NHL spēles, kurās ielaistas vidēji 2,40 ripas un atvairīti 92% metienu.

Maijā Bišopam tika veikta savainotās labās plaukstas locītavas operācija, bet pirmā kāpšana uz ledus pirms jaunās sezonas viņam paredzēta nākamajā nedēļā.

Paredzams, ka nākamajā sezonā "Lightning" komandas pamatvārtsargi būs Bišops un šovasar iegūtais krievs Jevgēņijs Nabokovs, bet viņiem uz papēžiem mīs Gudļevskis un Ziemeļamerikā pirmoreiz spēlējošais talantīgais krievs Andrejs Vasiļevskis.

Kā zināms, Gudļevskis "Lightning" paspārnē nonāca pērn, kad klubs viņu izvēlējās NHL draftā ar kopējo 124.numuru. Pērn viņš arī piedalījās attīstības nometnē, bet pēcāk sāka karjeru Ziemeļamerikā.

Gudļevskis iepriekšējo sezonu sāka Austrumkrasta hokeja līgas (ECHL) komandā Floridas "Everblades", bet pēc neilga laika saņēma izsaukumu uz Amerikas Hokeja līgas (AHL) vienību Sirakjūsas "Crunch", kur pavadīja lielāko daļu sezonas. Februārī vārtsargs lieliski aizstāvēja Latvijas godu Soču olimpiskajās spēlēs, bet sezonas izskaņā debitēja "Lightning" sastāvā.

Tādējādi Gudļevskis kļuva par pirmo spēlētāju vēsturē, kurš vienas sezonas laikā uzspēlējis NHL, AHL, ECHL un olimpiskajās spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!